Eladó egy Porsche pick-up

Nem úgy

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.05.21. 01.05

Egykor Ferdinand Porsche unokája járt azzal a platós Transporterrel, amelyet a jövő hétvégén elárvereznek Silverstone-ban.

Eladó egy Porsche pick-up

Butzi Porsche – így becézték a márka alapítójának unokáját, Ferdinand Alexander Porschét, aki 1972-ben létrehozta a Porsche Design formatervező stúdiót. Ő vásárolta meg 1989-ben azt a Volkswagen T3-as pickupot, amelyet most egy angliai árverésen kínálnak eladásra. Az autó mindennapos használatban volt egészen 2014-ig, 141 ezer kilométert pakoltak bele a Porsche-klán alkalmazottai. Akkor a család régi barátja, egy Porsche versenyző vásárolta meg tőlük, aki a csupasz fémig visszabontotta, és 700 óra ráfordításával teljes körűen felújította azt.

  Az autó így természetesen értékes volna, mint youngtimer jármű, ám a valódi kincs a kesztyűtartóban lapul: az eredeti okmányok, amelyeken Butzi neve és aláírása szerepel. Nem véletlen, hogy az eladó szemérmetlenül magas összeget: 60-80 ezer eurót (19-25 millió Ft) szeretne kapni a pedigrés munkaeszközért.

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.