Részeg autós rongálta meg a vasúti átjárót

Szerző: Vezess levél küldés 
Forrás: Nápszava
Dátum: 2016.05.12. 11.11

A sem fényjelző, sem a sorompó nem jelezte a vonat érkezését a nemrég felújított Esztergomi vonal egyik átjárójában.

Részeg autós rongálta meg a vasúti átjárót

Frissítés:  A MÁV-tól kapott információk szerint nem vasúttársaság, sokkal inkább egy autós tehet arról a jelenetről, amely a lentebb látható képen történt.Nem műszaki hiba miatt volt üzemzavar a sorompó és fényjelző működésében. Május 6-áról 7-ére virradó éjszaka egy nagy sebességgel (100-120 km/h-val) haladó személyautó letarolta a sorompószekrényt és a jelzőjét. A gépjármű vezetője az eddigi információk alapján ittas volt – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. A sorompóberendezés vezérlése nagyon súlyosan megrongálódott, a szekrényben szinte minden tönkrement. Az anyagi kár jelentős, 10-20 millió forint közé tehető. A sorompót ilyen esetben 72 órán belül helyre kell állítani vagy jelzőőrrel fedezni kell az átjárót.A sorompó javítását 10-én délután fél ötre befejezték a MÁV szakemberei , illetve 10-én már jelzőőrök irányították a forgalmat (a kép így a Népszava közlésével ellentétben vélhetően 9-én készült – 2 nappal a baleset eset után). A vonatok mozdonyvezetőit értesítették a sorompó használhatatlanságáról és a követendő eljárásról. A vonatok ennek megfelelően csökkentett sebességgel, akár hangjelzés adásával haladtak át az útátjáróban. Korábban írtuk: 2015. augusztus 20-án a Budapest Nyugati pu. és Esztergom közötti vonalon újra elindulhatott a vasúti közlekedés Az 53 kilométeres szakasz, három évig tartó felújítása 44 milliárd forintba került. A vonatok menetideje csak kismértékben csökkent ( 5-17 perc), de úgy tűnik a modernizált rendszerek sem működnek tökéletesen biztonságosan. Kedden a Népszava egyik olvasója vészjósló képet készített. Esztergom –Kertváros, Retek utcai vasúti átjáróban nyitva a sorompó, nem működik a lámpa, viszont épp áthalad egy vonat. 00326091 Bosszantó az ilyen helyzet, de egy vonat ellen kevés esélye van az autósnak, ezért érdemes a KRESZ, a vasútra vonatkozó rendelkezéseit betartani. Többek között ezeket:

  •  A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad.
  •  Biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik, és a  folyamatos áthaladásra lehetőség van.
  •  A vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés üzemzavara esetén járművel a vasúti átjáróra – megállást követően – abban az esetben szabad ráhajtani, ha a) a vasúti átjáró olyan kialakítású, hogy a megállás helyéről a vasúti pálya mindkét irányban kellő távolságra belátható és a jármű vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű nem közeledik, vagy
  •  Ha nem működik a fényjelzés, vagy a sorompó félig leengedett állásban van, akkor minden esetben meg kell állni, és mindkét irányban kellő távolságot kell belátnunk, amennyiben vonat nem jön, akkor indulhatunk.

Milyen lesz idén az F1? A Red Bull videón mutatja meg

Egy igazi F1-rajongónak ugyan nem lesz újdonság, de megnézésre azért érdemes a Red Bull animációs videója, amelybe az autók idei változásait tekinthetjük át.

F1: “Első nap az iskolában” – videó

Videós összeállítás Valtteri Bottas első napjáról a Mercedes központjában

F1: Magnussent nem érdekli a renault-s beszólás

A Renault-tól a Haashoz igazolt Kevin Magnussen nem vette magára, hogy az előző csapata főnöke megkérdőjelezte a munkamorálját.

Ezért nincs itthon normálisan eltakarítva a hó

Egy olvasói videó kapcsán megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy ugyan miért nincs normálisan letakarítva a hó az utakról. Megkaptuk a választ.

Több téren is tökéletesebb az idei Lexus IS

Az idei évre frissülő Lexus IS átgondoltabb külsővel, javított kezelőfelülettel, átfésült futóművel érkezik, és most is, mint mindig, a német konkurencia babérjaira tör.

Nyolcmillióért szerelt fel tűzoltókat a Mercedes

Nyolc millió forint értékű adománnyal támogatja a Mercedes-gyár a megyei tűzoltószövetséget.

Részegen vezette a Ferrarit, borítékolható volt az eredmény

Egy texasi fiatalember talán azt hihette, csak pickupjának tolja csutkarészegen, de sajnos egy Ferrariban ült.

Nem készül több a világ leggyorsabb autójából

A Hennessey lezárt egy korszakot, elkészítették az utolsó Venom GT-t. Jöhet az újabb projekt.

F1: Ezért mellőzte Wehrleint a Mercedes

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azért nem Pascal Wehrleint ültette Nico Rosberg helyére, mert nem akarta tönkretenni a fiatal pilóta karrierjét.

“Feltámad a Trabant, 1,4 millióba fog kerülni!”

Muszáj írni egy olyan álhírről, ami futótűzként terjed a közösségi hálókon, és egyre több oldal hiteles állításként veszi át, pedig csak nyomokban igaz.

F1: Maldonado várta a mercis lepattanót

A korábbi Williams- és Lotus-pilóta balesetkirály, Pastor Maldonado abban reménykedett, hogy Nico Rosberg visszavonulása visszatérési lehetőséget nyit számára a Forma-1-ben.

F1: 2017-ben is a tavalyi autóval indulna a sereghajtó

Az összeomlás szélén táncoló Manor-csapat kérvényezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, hogy a tavalyi modellel vághasson neki a 2017-es idénynek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.