Magyar tervező keze alatt született újjá a Transporter

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2016.02.15. 07.02

A fiatal magyar designer, Obendorfer Dávid kissé újragondolta a kultikus T1-est. A végeredmény több mint szuper.

A T1-es még mindig nagy hatással van az autóiparra, azon belül is a tervezőkre. Az utóbbi időkben ugyanis többen 21. századi köntösbe öltöztették a Volkswagen legendás kisbuszát. Elég, ha csak a Cenntro Motors elektromos T1-es koppintására gondolunk. Obendorfer Dávid ugyanakkor stílusos, de közben igencsak realista T1-est tervezett. A kisbusz olyannyira letisztult és modern lett, hogy legszívesebben már most azonnal bejelentkeznénk egy tesztvezetésre.

Sajnos azonban ez a koncepció egyelőre csak virtuálisan létezik. Bár a magyar tervező a legelső széria formajegyeit élesztette újjá, az általa alkotott modell azonban a jelenlegi, hatodik generációs változat méretein alapul. Igaz, tengelytávja hét centiméterrel nagyobb a T6-osénál, de ez csak az igazán szakavatott Tranyó-rajongók szúrhatják ki. Obendorfer Dávid áruszállító és személyszállító változatot is készített, azonban még furgon kiadás is olyan lenyűgöző lett, hogy ez a Transporter bizony rendesen kiemelkedne a szürke teherszállítók világából.

A designer még a Bulli piros-fehér kiadását is átültette 21.századi formanyelvre. Az eredmény amolyan olaszos-németes egyveleg lett. Vagy csak én érzem úgy, hogy a tervekre hatással volt a Fiat 500x is? Ez persze érhető, hiszen Dávid Olaszországban él, csoda lenne, ha nem használná az olaszos idomokat.

Nem csodálkoznánk akkor, ha a napokban a tervező hívást kapna Wolfsburgból. Elképzelhető, hogy a következő generációs Transporter újra Európa kedvencévé válna. Hogy milyen a jelenlegi Transporter, azt ebből a cikkből megtudhatja.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.