Az oroszok ezúttal nagyon túltolták

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2016.02.08. 08.00

Kitiltották a lengyel fuvarozókat Oroszországból, mert nem tudtak megállapodni a fuvarozási engedélyek kiadásában.

Oroszország kitiltotta a lengyel szállítmányozó cégeket az ország fuvarozási piacáról. A szomorú tényt nemrég közölte a lengyel infrastruktúraminiszter helyettese, Jerzy Szmit. A lengyelek szerint egészen az utolsó pillanatig próbáltak megállapodni Oroszországgal a fuvarozási engedélyekkel kapcsolatban. Az orosz hatóságok ugyanakkor az Orosz Föderáció törvényeit próbálták rájuk erőltetni, melyek több pontban szembe mennek a jelenleg hatályos nemzetközi megállapodásokkal.
A lengyel fuvarozók engedélyei január végén jártak le, azonban február 15-ig haladékot kaptak Oroszország elhagyására. A lengyel kormányzat szerint Moszkva így próbálja meg kizárni a lengyel versenytársakat az Orosz Föderáció területéről. Jerzy Szmit szerint ha elfogadták volna a felajánlott feltételeket, akkor a lengyel fuvarozók 85 százaléka kiszorult volna az orosz piacról.

A lengyel infrastruktúraminiszter-helyettes szerint tavaly 250 ezerben maximalizálták a Lengyelország számára kiadott fuvarozási engedélyeket az oroszok. Az előzetes megbeszélések szerint ezt 170-180 ezerre csökkentették volna. A lengyelek szerint ugyan még nincs meg a következő egyeztetés időpontja, mégis közel állnak a megállapodáshoz.

Jerzy Szmit szerint a megegyezés két hónapon belül megszülethet, addig azonban a lengyel fuvarozóknak messziről el kell kerülniük Oroszországot. A miniszterhelyettes ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem kötnek olyan megállapodást, amely bármilyen szinten diszkriminálná a lengyel fuvarozókat a többi versenytárssal szemben.

Kommentek

Brawn: Egyszerűsíteni fogjuk a Forma-1-et

A Forma-1 sportügyeinek irányítójává frissen kinevezett Ross Brawn szerint a megújulás kulcsa az egyszerűség lesz.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Sose volt még egyszerűbb a parkolás és matricavásárlás

Bár fizetni mindig nyűg, azért jó, ha villámgyorsan, zökkenőmentesen zajlik le a tranzakció. Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy sorban állás nélkül könnyítsünk a pénztárcánkon.

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Új motort kap a Toyota kisautója

A jelenlegi 1,3 literes benzinmotort új fejlesztésű másfél literes váltja a következő generációs Toyota Yaris orrában. Számottevően takarékosabbnak ígérik.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.