Rossz ómen, ha ez jön szembe

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2016.01.07. 01.01

A Lavina-Uragant tömegoszlatásra tervezték, de szükség esetén nagyobb tüzek oltásánál is bevethető.

A Lavina-Uragant olyan tüntetéseken szokták bevetni, ahol hatékony és gyors tömegoszlatásra van szükség. A négytengelyes, duplafülkés, páncélozott járműből nem spórolták ki az acélt, ugyanakkor elődjeihez képest némi fogyókúrán kellett átesnie. 

Az első Lavinát a ’90-es évek elején mutatták be és 2006-ig három tucat készült belőle. Ekkor drasztikus változtatásról döntöttek, ugyanis a széria nem volt kifejezetten sikeres. Az előző generációs Lavina még a BAZ 69501-es alvázára épült, melynek eredményeképpen túlméretes volt, szélessége ugyanis elérte a 3 métert. Éppen ezért utódját az Ural 532-362-es alvázára építették meg.

Az új generációs Lavina-Uragan prototípusa 2005-ben készült el, egy évvel később pedig mindjárt hármat vásároltak belőle az orosz belügyi szervek – 2009-ben pedig az Interpolitech kiállításon ismerhette meg a nagyközönség. A Lavina-Uragant a vízágyú mellett egy leengedhető kotrófejjel is ellátták, ami arra jó, hogy a tüntetés idején összehordott törmeléket, vagy mást akadályt eltakarítsa az útjából. Bár a négytengelyes jármű meglehetősen impozáns, azért nem örülnénk annak, ha egyszer csak ez jönne szembe egy tüntetésen.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.