Áll a bál a Waberer’s miatt Belgiumban

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.12.27. 01.12

Több száz kamionra bukkantak egy szántóföldön, a Maastrichthez közel fekvő Opglabbeekben, Belgiumban. Mind Waberer’s logóval jelölt teherautó.

Az esetről még karácsony előtt számolt be több belgiumi hírportál. A hír azonban nem állt meg a belga határon ugyanis már lengyel és német kamionos oldalak is írtak az esetről. Az internetes képeken és videókon tisztán látszik, hogy szorosan egymás mellé állított kamionok egy hatalmas szántóföldön parkolnak. A teherautók a Waberer’s flottaszíneit viselik, azt viszont nem tudni, hogy pontosan hány magyar rendszámú jármű van köztük. 

A standaard.be kétszáz kamionról ír, de egyes portálok 250-300 teherautóra becsülik a teljes létszámot. A felvételek alapján ezek a számok ugyanakkor kissé elrugaszkodott becslésnek tűnhetnek. A belga lapnak egy helyi lakos arról számolt be, hogy néhány nappal karácsony előtt parkoltak le a kamionok, majd a sofőrökért autóbuszok jöttek és elszállították őket, hogy a kamionvezetők itthon tölthessék a karácsonyt.

Belgiumban karácsony alatt nem volt érvényben kamionstop, ellenben több környező országban, így például Luxemburgban, Franciaországban és Németországban igen. Igaz, a korlátozás általában a legtöbb államban minden nap egy bizonyos időtartamra vonatkozott. Ez persze még nem magyarázza meg, miért éppen egy szántóföldet talált a legalkalmasabb tárolási helynek a magyar fuvarozási társaság.

Az egyik helyi párt képviselője felháborítónak nevezte a dolgot és azon nyomban felhívta a figyelmet arra, hogy az olcsó keleti munkaerő miatt már eddig is sokan veszítették el állásukat Belgiumban.

Kommentek

 • maki79

  Miért áll a bál. Tavaly Én is ott parkoltam. Karácsonyra jöttek haza a fiúk. Majd január 4.-én elmennek. akkora faszok ezek a belgák is. Tíz éve is kinthagytuk a kocsikat, elég időben észrevették. A kelet európai kamionos mviszi el a belga fuvarokat spanyolországba,lengyelországba, angliába. meg a többi olyan helyre ahová a belga nem akar elmenni,mert nem érne haza hétvégére.

 • tdr

  Persze oké haza kell jönni .De
  “Az egyik helyi párt képviselője felháborítónak nevezte a dolgot és azon nyomban felhívta a figyelmet arra, hogy az olcsó keleti munkaerő miatt már eddig is sokan veszítették el állásukat Belgiumban. ”
  Ez meg ügyi igaz,és várható volt hogy ki bukik előbb v utóbb..

 • Kismixer

  Szégyen a BMW szervize, itt nálunk Kecskeméten egyszerűen katasztrófa ahogy leszarják az ügyfelet, illetve az autót is. Tudnák mesélni.

 • maki79

  tdr! Az a helyzet hogy a belga és a többi nyugati sofőrnek büdös a munka. csak hétfőtől péntekig akarnak dolgozni. ez nemzetközi viszonylatban elfogadhatatlan. ha éhendöglenek az csakis a saját hibájukból történik.

 • BBBBI

  Miért áll a bál? Magánterületen vannak elhelyezve a kamionok, a közlekedést sem akadályozzák! A belgiumi munkákat meg inkább a Román, vagy lengyel kamionok viszik a legnagyobb számban! Először tájékozódni kellene és utána cikket írni!

 • csipke

  magán területen is csak akkor ha a tulaj megengette szóba vagy írásba

 • m.marton

  A nyugat európaiak elkényelmesedtek, számukra minden pénzt megér a kényelem, nem dolgoznak, nem vállalnak gyermeket, ez lesz a vesztük.

 • Jozscsi

  Senki munkáját nem veszik el, ha magyar kamionnal magyar sofőrök dolgoznak. Akkor vennék el a munkájukat, ha belga kamionnal dolgoznának. Telephelyet meg ott létesít, ahol akar. Gondolom nem önkényesen álltak meg egy üres telken. Ez nem szántóföld firkász, nyisd ki a szemed!

 • tdr

  m.marton!
  Te ha megél mert normális pénz keres+a hétvége a pihenésé akkor minek is melózna?!!

 • bzsoltie

  “A teherautók a Waberer’s flottaszíneit viselik, azt viszont nem tudni, hogy pontosan hány magyar rendszámú jármű van köztük.”
  A Waberer’s egy MAGYAR cég, kizárólag MAGYAR rendszámú járművekkel.

 • DTF

  Semmit nem tudni h miert allnak itt es kegalisan-e. Addig amig nincs hir ertol, addig kar errol beszelni. Erre bezzeg jo az eus belgium az orban haver waberernek ;) :D

 • HakapesziM

  Mi az, hogy elveszik a munkát a kelet európai sofőrök? Hát nem szabad a munkavállalás ebben a nyüves EU – ban? Vagy csak a szíreket, afgánokat fogadják szívesen?

  Amúgy alig hiszem, hogy illegálisan állna ott ennyi kocsi, valószínű a terület tulajdonosával megegyezett a cég és fizet is érte.

  Akkor most miért is sír a derék belgák szája? Bajban lennének ők, ha egyik napról a másikra minden keleti sofőr és fuvarozócég hazajönne onnan.

  Azért viszont verhetnék a nyálukat a drága belgák, hogy a brüsszeli ringen szétkapnak a migránsok, bemásznak a pótkocsiba, ez legkevesebb 15 éve így megy, rólam 2002 – ben szedtek le 8 migránst, akik ott másztak be. Szégyen ami ott folyik, ezen a téren tényleg csinálhatna valamit a hatóság, ne a magyar munkavállalókat .sztassák. Marhák.

 • 69Zoli

  Ez egy MAGYAR cég, nem kizárólag Magyar rendszámú járművekkel. Egy részük Román rendszámú !

 • fzsolt

  Már egy ideje csak magyar rendszámú szerelvények vannak. A románok is magyar kocsin dolgoznak.

 • szabojgy

  Ahogy látom a gond nem csak az hogy szántóföldön állnak és tömegével hanem bevetett szántóföldön. Ebből pedig valszeg kártérítési per lesz de nagy. De hát ez legyen az illetők dolga.

 • fzsolt

  Mert nyilván találomra a tulajdonos engedélye nélkül parkoltak oda… Think!!

 • pandamacibocs

  Kismixer Mi köze a kecskeméti BMW szervíznek ehhez a cikkhez??

 • apaarpi

  Sem a cikkíró, sem némely hozzászóló nincs tisztában azzal, hogy mi az a szántóföld.
  Még “bevetett szántóföld”-et is írt valaki :)
  Ez egy rét.
  A szántóföldről ki sem tudna jönni egy kamion. Na meg bemenni se :)

 • Sinumerik

  Itthol némely emberek rettent módon áérnek másokkal foglalkozni.Ők biztosan ezért kapnak fizetést nem pedig becsületes munkáért. Az ilyen okos ülne be egy ilyen járműbe és vezetne több ezer km.-t balesetmentesen figyelve a sok alkalmatlan sofőrre. Akkor ezeket a ráérő embereket sem érdekelné hol a f.-ba parkonak szántón vagy réten. Egy lenne a lényeg nekik is, hogy a ccsaládjukkal tölthessék az ünnepeket.
  Egyébbkén igaz a szántóra sem rá sem lehajtani nem tud egy ilyen szerelvény.

 • Guevara

  “A kelet európai kamionos mviszi el a belga fuvarokat spanyolországba,lengyelországba, angliába. meg a többi olyan helyre ahová a belga nem akar elmenni,mert nem érne haza hétvégére.”

  Nyilván a belga a hülye mert rendes életet szeretne magának, szabadidővel, pihenéssel stb, csak meg kell nézni hogy ki él jobban, a belga vagy a k európai.

 • Szolovjov

  Nem kell beengedni a külföldi munkavállalókat és akkor nem veszik el a melót a belgáktól. Ilyen egyszerű.

 • HakapesziM

  “Nyilván a belga a hülye mert rendes életet szeretne magának, szabadidővel, pihenéssel stb, csak meg kell nézni hogy ki él jobban, a belga vagy a k európai”

  Hogy te miket fel nem fedezel! Tényleg jobban élnek a belgák mint Kelet – Európában? Hihetetlen.

  Akkor a francnak alkalmaz belga cég rahedli román, bolgár, sőt orosz, albán, török, filippínó (nem vicc, találkoztam ilyennel) sofőrt? Kamionsofőrnek lenni egy olyan meló, hogy napokat, heteket távol vagy. Ezt a nyugatiak már nem nagyon akarják csinálni, erre vannak a külföldiek. Ők akarták így – most meg sírnak.

 • Barohark

  hehe… remélem a nyakukra lépnek. az egyik legszemetebb sofőrbanda. M0-son 90-nél is fél méterre mennek a más kocsija mögé. Ha valaki igyekszik büntetés nélkül megúszni a dobozos kocsijával az M0-t lesz@rják és az életét veszélyeztetik. A cég meg nagy szemét lehet, ha az előírt eszközök ellenére módjuk van a sofőröknek akár 100-110-zel tolni az előttük lévőt. Ezek gyilkolnak nap mint nap az utakon.

 • mediand

  A helyzet az hogy a wabi karácsonyra haza hozza a sofőrök zömét, ilyenkor pedig hasonló bérelt területeken parkolnak a kamionok szerte európában. Kemény bérleti díjat fizetnek érte szóval nem tudom kinek mi a problémája ezzel…

 • kroli74

  Volt Waberer György alkalmazottként nagyon örülök a sok “remek” hozzászólásnak. Főleg azoknak, akik nem értik meg az eredeti cikket.
  Világosan le van írva, hogy a terület amin a kamionok parkolnak egy BÉRELT MAGÁNTERÜLET. Waberer béreli a terület tulajdonosától, aki még segített is leparkolni a kocsikat. Ezek után miért is kellene a kamionok sofőrjeit megbüntetni?
  Akinek a kocsiját egy WB kamion 100-110km/h sebességgel tolja le az útról az egyszerűen nem mond igazat. Egy ilyen kamion maximum 85-95km/h sebességre képes a beépített sebességhatároló miatt…
  A Belgák munkáját nehezen tudja veszélyeztetni egy (vagy 300) parkoló kamion, ezt a feltételezést nem is értem. Ezek a kamionok ugyanúgy, mint bármelyik másik (akár belga, angol, német vagy osztrák) kamion Európa útjait szelik Portugáliától Finnországig, Törökországtól Írországig és vissza. Azért parkolnak Belgiumban egy tanyán, mert így nem kell az útvonaljuktól eltérni sok száz kilométert, nincs sok értelmetlen, felesleges futás, nincs kidobott üzemanyagpénz,stb. Az én időmben az út szélén karácsonyoztunk, néha elég mostoha körülmények között, ehhez képest most le a kalappal a cég előtt!
  Aki ebben nincs benne, az ne ítélkezzen…
  Azt megint nem értem, hogy jön ide a magyar miniszterelnök?!

F1: Vettel kimondta, hogy visszaesett a Ferrari

Sebastian Vettel az újabban szokásos kincstári optimizmusával értékelt az Amerikai Nagydíj időmérő edzése után.

F1: Hamilton imádta, hogy érte tomboltak

Lewis Hamilton megköszönte a közönség támogatását az Amerikai Nagydíj időmérője után. Az első három nyilatkozatai.

F1: Hamiltonnak megvan az eső austini pole

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjén Lewis Hamilton magabiztos előnnyel verte csapattársát, Nico Rosberget. A Mercedesek mögött a Red Bullok, a Ferrari a harmadik erő.

Megvan az év legdurvább esküvői menete

Nálunk az autóval vonuló násznép feldíszített kocsikkal, lassú menettel, dudaszóval köszönti az ifjú párt, de nem mindenhol azonosak a szokások.

F1: Titkos ügynökök a McLarennél?

A McLaren vicces kisfilmmel ünnepli James Hunt 1976-os bajnoki győzelmének évfordulóját.

F1: Verstappen véleményes körrel az 1.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj utolsó edzésén a Mercedes rejtegette a tempóját, a leggyorsabb a pályát kiszélesítő Max Verstappen lett. Rejtélyes defektet a Toro Rssónál.

F1: A Mercedes kijátszott egy jokert Hamilton kedvéért

A Mercedes-csapat pénteken éjszaka megtörte a kötelező takarodót, az egyik felmentést elhasználva Lewis Hamilton autóján dolgoztak.

F1: Meglepetés, a Red Bull még egy évet adott Kvjatnak

A Red Bull Austnban bejelentette, hogy a nagycsapattól idén a Toro Rossóhoz visszaültetett Danyiil Kvjat jövőre is a faenzai alakulatnál versenyez.

F1: A pilóták nekimentek Verstappennek

Úgy hírlik, hogy az austini versenyzői értekezleten jó néhányan panaszkodtak Max Verstappen vezetési stílusára, nagyobb szigort, szabálytisztázást követlenek.

Ezért ne telefonálj vezetés közben

Vezetés közben telefonálni borzasztóan rossz ötlet. Ilyen csúnya vége lehet.

Ilyen nincs: villanyoszlopot állítottak a közútra

Sokféle akadályra felkészülünk közutakon haladva, de azért egy aszfaltból kiálló villanyoszlop nem épp hétköznapi úttorlasz.

Szerencsétlen tolvaj autót akart lopni, de kéziváltós volt

A kiszemelt autót már a benzinkúttól követte a félnótás tolvaj, de a kulcsok megkaparintása után sem tudott vele mit kezdeni a kéziváltó miatt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.