Amerikai váltókkal takarékoskodnak a fehéroroszok

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.11.18. 13.00

A posztszovjet gyártó, a fehérorosz MAZ teher- és autóbuszgyártó olyan sűrített földgázzal hajtott modelleket mutatott be, melyeket Allison váltókkal szereltek.

Az Allison váltóival szerelt járművek a Szentpéterváron megrendezett Nemzetközi Innovációs Személyszállítási Fórumon mutatkoztak be. A Minszki Autógyár (MAZ) 203 CNG  típusú szóló kivitelű alacsonypadlós autóbuszát, valamint 206-os típusjelzésű, alacsonypadlós midi autóbuszát szereli Allison automata váltóval. Ezen modellek már jó ideje gyártásban vannak, azonban az Euro 6-os követelmények miatt szükséges volt egy hatékony váltót használni a gázmotorokhoz. A MAZ autóbuszok Fehéroroszországon kívül Lengyelországban, Romániában, Észtországban, Ukrajnában és Szerbiában is ismertek.

Az amerikai gyártó legfrissebb fejlesztése a T280R sebességváltó, melyhez az Allison olyan üzemanyag-megtakarítást célzó csomagot kínál, mellyel akár 20 százalékos fogyasztáscsökkenés érhető el. Ez egyrészt a károsanyag-kibocsátás, másrészt a hatótávolság növelése szempontjából lehet különösen fontos.

Az Allison fejlesztése azzal segíti a földgázzal hajtott motorok működését, hogy induláskor megtöbbszörözi a motor nyomatékát, a választható retarder pedig simább kiegészítő fékezőerőt ad, így javítva a jármű általános fékezési képességét és csökkenti a fékek kopását.

Az Allison a közepes és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója. A cég váltóit többek között hulladékgyűjtő, építőipari, tűzoltó-, és áruelosztó járművekben, buszokban, lakóautókban, valamint a védelmi és energia-szektorban alkalmazzák.

Kommentek

Meghosszabbították a szmogriadót Budapesten

A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

F1: Durva baleset a gálaversenyen – videó

Miamiban a hétvégén zajlik a Bajnokok tornája, a motorsport sztárjai szombaton a megküzdöttek a Bajnokok bajnoka címért. Meglepetésember nyert. Nagy balesetet is hozott a verseny.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

Megszületett a Forma-1-es sztárbébi

Világra jött a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner és az egykori Spice Girls-tag Geri Halliwell közös gyermeke.

A magyar srác, aki visszaszerezte első autójat

A nap legmeghatóbb története Attiláé, aki visszavásárolta a család egykori BMW-jét.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.