Nem lazázott, vitte az egymilliót

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.10.06. 12.10

Az alábbi eset lényegében rövid tanmese arról, milyen előnyei lehetnek annak, ha valaki komolyan veszi, ha gördülő tonnákon csücsül.

Szalai Gábor lett az “5 tengelyen biztos kézzel” közlekedésbiztonsági verseny győztese szombaton. A férfi ezzel másodszor hódította el a trófeát, így csinos ki pénzösszeget vihetett haza. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett versenyen tíz sofőr állhatott rajthoz a zsámbéki Driving Campben. A döntősöket eredetileg 236 induló közül választották ki, az elődöntőkben nyújtott teljesítményük alapján.

Mielőtt bekerültem a döntőbe, úgy gondoltam, hogy ha idén is bejutok, sokkal lazábban veszem majd az akadályokat, de nem így lett, sokkal jobban izgultam, mint tavaly. Amikor azonban elkezdtem a feladatokat, már tudtam valamennyire koncentrálni. A pályák izgalmasak voltak, mert ugyan tavaly többet kellett rutinozni, vagy utánfutót tolni, most viszont több volt a csúszós pálya és ez sokkal életszerűbb helyzeteket teremtett” – mondta versenyt követően a győztes. 

A döntőben 11 ügyességi és vészhelyzet-elhárítási feladat várt a versenyzőkre. A sofőröknek olyan izgalmas kihívásokkal kellett szembesülniük, mint például a rántópadon nyergesvontatóval való áthaladás 45 kilométer/órás sebességgel. A feladat azért tette próbára versenyzőket, mert az akadályok kerülgetése közben a csúszós felület oldalirányban úgy rántja el a pótkocsit, hogy az tökéletesen szimulálja a jeges úton történő megcsúszást, vagy kifarolást.

Egy másik állomáson imitált közlekedési balesetnél tesztelték a versenyzők elsősegély-nyújtási tudását. Emellett külön kihívás volt a rakomány-ellenőrző feladat, melynek során a kamionosoknak összeállított rakományt kellett átvizsgálniuk. Munkájukat akkor végezték jól, ha megtalálták azokat az előre elrejtett rögzítési hibákat, melyek valós élethelyzetben veszélyeztethetik a jármű, vagy a rakomány biztonságát.
Szalai Gábor győzelmével megvédte tavalyi címét, amire nem sok példa van a hazai kamionos ügyességi versenyek történetében. A férfi az egymillió forintos fődíj mellett a Best Truck Driver Hungary felirattal ellátott, kamionmakettet ábrázoló díjat vihetett haza.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.