Afrikába szállíthat a Rába

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.09.18. 12.09

Buszokhoz szállíthat futóműveket a győri társaság, mely első alkalommal vetheti meg a lábát Egyiptomban.

A Rába új célpiacon, ezúttal Észak-Afrikában készül megvetni a lábát – adta hírül a társaság saját honlapján. A győri székhelyű vállalat autóbuszokhoz szállíthat futóműveket az egyiptomi EAMCO (Engineering Automotive Manufacturing Company) busz- és teherautó-gyártó számára. A cég ugyanakkor a szerződés értékét nem tette közzé és a Vezess.hu megkeresésére üzleti titokra hivatkozva elzárkózott ennek közlésétől.

A magyar társaság összesen 145 darab autóbuszhoz gyárthat futómű-szetteket ebben az évben. A szállítások már  elkezdődtek és az első darabokat beépítették a járművekbe. Az EAMCO a futóműveket saját fejlesztésű, 12 méteres, városi forgalomban részt vevő autóbuszainak gyártása során használja fel.  A távolsági kivitelű buszok Kairó és Alexandria utcáin szállítják majd az utasokat. A futómű-fejlesztés időszakában a Rába Fejlesztési Intézet helyszíni technológiai támogatást nyújtott a hajtáselemek – köztük a futómű – helyes beépítéséhez.

A Rába és az EAMCO korábban egy szándéknyilatkozatot is aláírt, amelyben a két társaság arról állapodott meg, hogy közösen megvizsgálják, mily módon lehet a jelenlegi megrendelést hosszú távú stratégiai partnerséggé alakítani az egyiptomi buszpiacon. Emellett a kooperáció lehetőségét más haszonjárművekre történő kiterjesztését is áttekintik. Egyiptom a közel 90 milliós lakosságával és fejlett városi közlekedésével további lehetőségeket kínál a magyar társaság termékei számára.

Az EAMCO 2000-ben jött létre a NASCO (El Nasr Automotive Manufacturing Company) vállalat teherautó és busz üzletágaira alapozva. Az EAMCO ma független részvénytársaságként működik. A NASCO-t az egyiptomi busz- és teherautó-gyártás úttörőjeként tartják számon. 1960-ban alapították DEUTZ és FIAT know-how-val, majd Egyiptom és az arab világ egyik meghatározó ipari vállalatává vált.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.