Kelendő a VW Transporter

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.08.05. 12.00

A Volkswagen június végéig összesen 222 900 haszonjárművet értékesített világszerte, ami 2,4 százalékos bővülést jelent 2014 első félévéhez képest.

Mindez azt is jelenti, hogy sikeres lehet a T6 és a Caddy bevezetése, hiszen Németországban, Ausztriában és Svájcban már megérkeztek a márkakereskedőkhöz az új modellek. Elődjéből, az ötödik generációs Transporterből összesen 88 ezer darab fogyott 2015 első felében (2014-ben 81 500 db), míg a Caddy-ből 73 900 (2014: 73 500). Kiemelkedő kereslet mutatkozott a Crafterre, melyből 23 700 példány talált gazdára világszerte, ami 5,3 százalékos növekedést jelent. Az Amarok pickupeladásai ezzel szemben 36 700 darabra (2014: 38 800) estek vissza, ami 5,6 százalékos csökkentést jelent.

Ha konkrétabban nézzük az európai piacot, akkor azt lehet mondani, hogy Nyugat-Európában dinamikusan növekedtek a Volkswagen Haszonjárművek eladásai: ez év januárjától június végéig 5 százalékkal 151 ezer járműre emelkedett a gyártó értékesítése. A legjobb piacnak ismét a hazai pálya, vagyis Németország bizonyult, mivel ott 58 300 darab VW-logós haszonjárművet értékesítettek szemben az egy évvel korábbi, 56 ezer darabos állománnyal.

A hatodik generációs Transporter a legendás elődök előtt tiszteleg. Talán nem túlzás azt állítani, hogy még mindig a T1-es bír a legnagyobb kultusszal

A Volkswagen Haszonjárművek legdinamikusabb nyugat-európai piaca Nagy-Britannia, Spanyolország és Olaszország volt, 11 és 15 százalék közötti növekedéssel. Kelet-Európában jelentős veszteségeket könyvelhetett el a gyártó, hiszen térségünkben az eladások 15 200 járműre csökkentek a tavaly 18 800-ról, ami 18,9 százalékos esést jelent.

Kommentek

Munkagéppel mennek a tüntetők ellen a rendőrök

A szomszédos Szlovákiában fejlesztik a jövő rendőrségi oszlatójárművét. A Božena Riot az építőipari és mezőgazdasági munkagépek ketrecharcos unokatestvére.

Sportautókra hajaz ez a német turistabusz

A most következő gyártóról ritkán hallani manapság, de ha igen, akkor az biztos valami nagy durranás.

Speciális mentőjárművet épített a Kamaz

Szinte bárhol bevethető mentőjárművet épített a Kamaz, mely kiválóan alkalmas tűzoltók és a mentők munkájának támogatására.

Villamosnak indult, busz lett belőle

Ha megvalósul a közösségi közlekedésben az, ami most a mérnökök fejében van, akkor elképzelhető, hogy évek múlva nehezen tudunk majd különbséget tenni a buszok és a villamosok között.

Ez minden idők legmagabiztosabb parkolóból történő kiállása

Hogy tudott innen így kiállni? Oda egy hajszál nem fért volna! Hozzáért, vagy nem ért hozzá? Megannyi kínzó kérdés!

F1: 2017-re kicsinálták az előzéseket

A versenyzők elmondása alapján beigazolódtak az előzetes félelmek, a 2017-es Forma-1-es autókkal igen nehéz, ha nem lehetetlen előzni. Idén körmenetek jöhetnek.

Egy apró csavar élete az F1-ben

Egy aprócska alkatrész, ami hatalmas utat tesz meg, mire behelyezik egy Forma-1-es autóba. Most végignézheted a folyamatot.

Idén is lazajlott a hazai legnagyobb autós és tuningszeánsz

Idén is megrendezték a legnagyobb, legszínesebb benzingőzös hazai bulit, az AMTS-t, és mi idén is kimentünk egy fényképezőgéppel, hogy lőjünk pár fotót.

Hogyan hajtogassunk Suzuki Ignist?

Az origami az egyik legrégebbi japán szabadidős tevékenység, ami ma is töretlenül népszerű, az új Suzuki Ignis pedig kellően dekoratív ahhoz, hogy ihletet adjon egy elszánt hajtogatónak.

Tarlós véget vet az autósok rommá bírságolásának

Tarlós István szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását illetően, a főpolgármester módosítást is kezdeményez az ügyben.

Na ilyen fotókat sem láttunk még magyar használtautó-hirdetésnél

Sok cifra hirdetéssel találkoztunk már, de ilyet még soha nem láttunk.

Hatalmas és okos SUV a Škodától

A Škoda bolygóközi méretű teret, a korszak színvonalán álló vezetési segédeket és jó minőséget csomagolt vonzó, biztonságérzetet sugalló terepjárós formába Kodiaq név alatt.

Eladhatatlan rémség a Bentley gúnyába csomagolt Mustang

Időnként megpróbálkoznak az átöltöztetett Ford Mustang eladásával, de évek óta senki nem vevő a replikára.

Kátyúba hajtott a Ferrarival, az önkormányzat fizetni fog

Jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzattól kapott kártérítést a kátyúban megsérült Ferrari után tulajdonosa.

Fokozatosan szorulnak ki az autók Londonból

London polgármestere hatékony lépéseket tesz a levegő minőségének javítása érdekében. Most az iskolák környékéről tiltotta ki az autókat.

Jean Todt: Túl nagyok a különbségek

Az autók gyorsabbak, szebbek és nehezebben vezethetőek, de Todt szerint még mindig túl nagyok a különbségek a mezőnyben.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.