Így védekezzen lopás ellen!

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.07.03. 12.00

Mindenki fél attól, hogy egyszer megfújják féltve őrzött járművét, melyre éveken át gyűjtögetett. Álcázza roncstelepnek a furgonját!

Tegyük fel, hogy kigurul a kereskedésből vadonatúj furgonjával és miután leparkol vele lakóhelyén, furcsa, szorító érzés keletkezik a mellkasában. Igen, ez annak a félelemérzetnek kísérőjelensége, amikor rettegni kezdünk, hogy járművünket bármikor ellophatják. Egy régi, de karbantartott furgont is sajnál az ember, nemhogy egy vadiújat, melyen épphogy csak megszáradt a fényezés.

Pont ezt szeretné kiküszöbölni a glasgow-i székhelyű Cyclde’s Wraps által kínált módszer, melynek lényege, hogy elvegye az ördögfiókák kedvét a kocsilopástól. A járművek kreatív fóliázásával foglalkozó cég egy Volkswagen Transportert varázsolt undorító rozsdahalmazzá. Bár a fényszórók “egészséges” furgonról árulkodnak, távolról nézve azért valósághűnek tűnik. És ki akarna elkötni egy ilyen szénné rozsdásodott furgont? Persze a rendszám attól még árulkodhat az évjáratról, de elképzelhető, hogy a látvány csökkenti a tolvajok lelkesedését.

A módszer egyébként nemcsak a gazfickók elriasztására lehet alkalmas, elképzelhető, hogy a jövőben idehaza több kormányközeli tanácsadó kér majd ilyen fóliázást a “bejegyzés alatt álló” furgonjára. Miért ne? Ha valaki egy vadonatúj Tranyóval menekül az újságírók elől úgy, hogy közben még a záróvonalat is átlépi, az vérlázító. Ha ugyanezt egy rozsdateleppel teszi, akkor már kevésbé. Vagy mégis? Ezt döntse el Ön!

Kommentek

  • subtotal

    Kemény idő lehet arrafelé, ha még a lökös is ilyen randán rozsdásodik.

  • Guevara

    A műanyag tükörházon, lökhárítón nem túl hiteles a rozsdanyom. Azonkívül elég beteg dolog, új autót optikailag romhalmazzá varázsolni, de hát nagy az Isten állatkertje. A rendszám telitalálat OMG – Oh My God

  • Guevara

    Egyébként meg ellopják így, a fóliát meg leszedik.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.