Két kerékre vágtak egy Volvo nyergesvontatót

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.06.11. 12.00

A Volvo Trucksnál az se szokatlan, ha nyerges vontatóik között Van Damme terpeszt. Legutóbb pedig két keréken egyensúlyoztak az egyik teherautójukkal a hecc kedvéért.

A Volvo Trucks elképesztő energiákat fektet abba, hogy a szokásostól eltérő videoanyagokat készítsen saját teherautóiról. Ennek eredményeképpen a svédek csináltak már olyan összeállítást, ahol hörcsög vezeti a teherautót, de olyan is akadt, amikor vágtázó bikák között suhantak el a teherautók. Aztán volt még egy Van Damme-os akció is, melyre valószínűleg nagyon sokan emlékeznek a világon, hiszen a híres akcióhős két, egyenletes sebességgel haladó nyergesvontató között mutatta be oltári terpesztését.

A svéd cég most újabb merész ötletet valósított meg: két kerékre vágott egy nyergesvontatót az akciófilmekből ismert módon. A különleges kísérletet szigorú előkészületek előzték meg. A pályán egy 12,5 méter hosszú és 140 cm magas rámpát fektettek le, mely pontosan 30 fokos szögben állt. Erre azért volt szükség, hogy a teherautót sikerüljön legalább 45 fokos szögben tartania a sofőrnek.

A kormány mögött egy kaszkadőr, Walter Melis foglalt helyet, aki a világ egyik legkiválóbb kétkerekező-szakértőjének számít. “Kétkerekezni egy teherautóval a világ egyik legnehezebb dolga. Teljes koncentrációt igényel vezetés közben, mert valójában a saját súlyommal egyensúlyozom a járművet és csak az ösztöneimre hagyatkozom” – tette hozzá a veszélyes mutatvánnyal kapcsolatban.

A kétkerekezés végtelen precizitást igényel. A járműnek 45 fokos szögben kell megdőlni, ugyanis, ha ennél kisebb a dőlése, akkor visszaeshet négy kerékre. Emellett az is fontos, hogy a sofőr pontosan a megfelelő szögben tartsa a teherautót. A sajátos mutatványt egy lezárt tesztpályán hajtották végre Berlin külső részén. Annak érdekében, hogy minden rendben legyen a forgatás alatt, a Volvo Truck egy koordinátori csapatot, valamint egy mentőautót is biztosított a helyszínen. Szerencsére nem történt baj és egy kisebb távra sikerült kétkerékkel közlekedni a nyergesvontatóval. Az eredmény az alábbi videón tekinthető meg:

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.