Így szívatja utasait a BKK

Szerző: Horváth Zsolt levél küldés 
Dátum: 2015.04.16. 09.05

Azt hiszi, ha felszállt egy buszra, akkor az elviszi a kijelölt célba? Nem biztos, útközben módosulhat az útirány.

Miután 15 percet vártam a – hivatalosan 6-7 percenként közlekedő – 9-es buszra a Nyugati téren, hogy eljussak Észak-Budára, meguntam, és felszálltam egy 4-6-os villamospótlóra. Gondoltam, majd átszállok egy HÉV-re.

Amikor felszálltam, abban a pillanatban a jármű belső kijelzője új infót irt ki. A 4-6-os villamospótló helyett megjelent a 9-es felirat. Az utasok egymást kérdezték értetlenül: most mi történik?  Amikor egyre többen vélték érteni, hogy mi történt, a megállóban álló emberek elkezdtek a buszra felnyomulni, miközben az ott lévők igyekeztek lejutni.

Megindult a közelharc a helyekért. Klassz volt.

Eközben a buszsofőr mély hallgatásba burkolózva azonnal zárta volna az ajtókat. Néhány perc múlva pedig, a következő megállóban, mint aki kómából ébredt – amikorra az utasok egymást már felvilágosították – bemondta: a jármű 9-es buszként közlekedik.

Köszi, BKK!

A BKK is reagált a leírtakra:

“A mai napon a X. Kőrösi Csoma Sándor út felújítási munkálataihoz kapcsolódva a Vaspálya utca és a Halom utca közötti szakaszon a szélső forgalmi sávokon végeztek munkálatokat. Emiatt az erre közlekedő járatokon, így a 9-es busz vonalán késések alakultak ki. A késések miatti kényelmetlenség enyhítésére tartalék járműveket valamint más, utasforgalom szempontjából kevesebb kellemetlenséggel járó vonalakról (pl. 4-6-os villamospótló) csoportosítottunk át, melyek egy részét Kőbánya alsó vasútállomáson állítottunk forgalomba, de a vonali egyenletesség biztosítására vonal közben is  álltak forgalomba járművek.  A cikkben szereplő utasunk is egy ilyen vonal közbeni beavatkozásnak volt részese: egy olyan 4-es, 6-os villamospótló buszra szállt fel, amelyet a 9-es vonalra csoportosítottunk át,  hogy az ott kialakult késések miatti kellemetlenséget csökkentsük. A vonal közbeni átcsoportosításnak van egy minimális időszükséglete, és természetesen szükséges és kötelező a járművezető részéről a szóbeli utastájékoztatás is. Mivel a járművezető menet közben kapta azt az utasítást, hogy onnan már 9-es buszként közlekedjen tovább, ezért fordulhatott elő, hogy az utasok időben történő tájékoztatása némi késedelmet szenvedett, amiért elnézést kérünk.”

BKK

Kommentek

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.