Különleges műszereket telepít a kormány

15 milliárdból építik ki a rendszert

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2015.04.11. 06.29

Több mint 15 milliárd forintból, teljes egészében uniós támogatással, 89 tengelysúlymérő állomás telepítéséről döntött a kormány.

Több mint 15 milliárd forintból, teljes egészében uniós támogatással, 89 tengelysúlymérő állomás telepítéséről döntött a kormány – az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
A projekt keretében az ország 89 pontján telepítenek a tehergépjárművek tengelysúly-mérésére alkalmas rendszert, amely a járművek súlyát megállítás nélkül, menetközben méri. A jelenlegi tengelysúlymérő állomásoknál meg kell állniuk a járműveknek.     A beruházás a KÖZOP (Közlekedés Operatív Program) keretében valósul meg, két részben. A nagyobb, 10 milliárd 882 millió forintos mérési pontokat részben a transzeurópai közlekedési folyosón (TEN-T) alakítják ki. 
Az egyéb utakon épülő állomások költségvetése 4 milliárd 147 millió forint. A kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a belügyminiszter bevonásával április végéig vizsgálja felül a közúti ellenőrzésre és az ahhoz kapcsolódó bírságolásra, továbbá az útvonal-engedélyezésre vonatkozó szabályokat. A beszedett túlsúlydíjat a közúthálózat üzemeltetésére, fenntartására, felújítására kell fordítani. 
Jelenleg a túlsúlyos járműveknek a megtett kilométerek arányában kell bírságot fizetniük.
MTI

Kommentek

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing csapat vasárnap 13 óra 13 perckor lepeplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.