Keresik a legjobb kamion szerelőket

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.03.19. 18.00

Múlt hét szombaton rendezték a Scania Top Team szerelőversenyének európai elődöntőjét. A megmérettetésen egy biatorbágyi csapat is indult.

A Pozsony mellett fekvő szenci Scania-szerviz adott otthont a 2015-ös Scania Top Team szerelőverseny elődöntőjének, melybe első alkalommal a vezess.hu is betekintést nyerhetett. A múlt idő persze még nem indokolt, hiszen múlt héten csak az első kör ment le, ezt követik majd az újabb elődöntők. Nagyon leegyszerűsítve a projekt a svéd márka házi szerelőversenye, azonban a feladatok komolysága, illetve a kezdeményezés tradicionális jellege miatt elmondható, hogy jóval többről van már szó. 

A Top Team-en már 25 éve mérik össze tudásukat autószerelőkből, szerviztechnikusokból, alkatrész-értékesítőkből és munkafelvevőkből álló csapatok. Az idei eseményre világszerte 62 országból, több mint 8 ezer dolgozó jelentkezett. Hazánkat a biatorbágyi szerviz “Tud Tam Team” nevű csapata képviselte, mely két évvel ezelőtt már egyszer elindult ezen a versenyen.

A magyarországi szervizek közül a biatorbágyi „Tud Tam Team” nevű csapata képviselhette hazánkat a szlovákiai elődöntőn

A magyar csapat egyrészt a korábban szerzett tapasztalatokkal, másrészt a munkaidőn kívüli felkészüléssel felvértezve érkezett az elődöntőre, azonban a csapattagok meglátása szerint idén jóval bonyolultabb feladatokat adtak a szervezők, mint a korábbi években. Ennek ellenére szombat délelőtt a biatorbágyiak jókedvűen várták a megmérettetést. A magyaroknak többek között az angolokkal, a csehekkel, észtekkel, lettekkel és oroszokkal kellett megküzdeniük. A versenyzők egyébként jól láthatóan nagyon komolyan vették a versenyt, így minden munkaállomásokon koncentrált munka folyt.
A versenyen öt állomáson, öt feladat várt a csapatokra. Ezek sorrendben a következők voltak:  egy fékrendszerrel, egy szintezéssel, egy üzemanyagrendszerrel és egy SCR-rendszerrel kapcsolatos probléma elhárítása, valamint egy elméleti tesztsor megoldása. Mindezek mellett kísérőprogramokkal is készültek a szervezők, amelyek szintén szorosan kapcsolódtak a szerelők mindennapi munkájához.
“Mindegyik állomáson egy nagy feladatot kellett megoldanunk és ehhez kapcsolódóan sok kisebb kérdést kellett megválaszolnunk, ami nagyon szerteágazó szaktudást igényelt. A legnagyobb ellenfél azonban az idő volt, hiszen mindössze húsz perc állt rendelkezésre ahhoz, hogy értelmezzük a feladatot, megtaláljuk a hibát és a megoldást” – jegyezte meg Csek Péter, a magyar csapat egyik tagja.
Nagyon sokat számít, hogy az elején jó irányba kezdjünk el gondolkodni. A csapatmunka, a kommunikáció egyértelműen jól működött közöttünk, az egyes csapattagok a tudásuknak, tapasztalatuknak megfelelő helyen voltak, sajnos még így is kevésnek bizonyult az idő. De nem csüggedtünk el, sőt, legközelebb is szeretnék részt venni a Top Team versenyen” – tette hozzá Koós Sándor csapatkapitány.

Natúr, még zsírozatlan nyereg

A szlovák Scania szerviz most először szervezhet ilyen jellegű megmérettetést. A világdöntő résztvevőinek listája a következő hónapokban válik teljessé a soron következő szenci válogatókon.

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.