Vitézyék túlterhelték a BKV-t

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.03.12. 12.00

Vitézy Dávid BKV-s buszsofőröket dolgoztatott a Volánbusznál. Számos beruházás elhúzódott, ezért a BKV-val pótoltatták a járatokat.

Egy, a vezess.hu-hoz eljuttatott BKV-s dokumentum szerint, a fővárosi közlekedési társaság tavaly kénytelen volt többet fordítani fizetésekre, mivel kevesebb buszsofőrre több munka jutott. A problémának csak egy része ered onnan, hogy manapság hiány van a buszsofőrökből, hiszen két éve még a BKV is elbocsájtásokra kényszerült körükben, mert nőtt az alvállalkozók aránya a fővárosi közlekedésben. A legnagyobb problémát nem ez, hanem a korábban a BKK által okozott túlzott megrendelés okozta.

A BKV emiatt kénytelen volt az állományában dolgozó buszsofőröket többet dolgoztatni, ami miatt fizetésekre is többet kellett fordítani. Olyan is volt, hogy a társaságnak 2014 nyarán – a BKK utasítására – buszsofőröket kellett kivezényelnie a Volánbuszhoz egy bizonyos átmeneti időszakra, amikor a cég átvette a BKV-tól az agglomerációs vonalak üzemeltetését. Erről a Vitézy Dávid által vezetett BKK döntött, mely úgynevezett “kirendelési megállapodást” kötött a Volánbusszal.

A bérköltségeket jelentősen növelte továbbá az agglomerációs közlekedés késedelmes, elhúzódó átadása, valamint a villamos pótlások időtartamának megnövekedése és az M3-as autópálya felújításának megkezdése. De nem csak a megnövekedett mérték, hanem a hektikus, hullámzó, sok esetben nem kellő időben megismert elvárt teljesítményszint is okozott problémákat, melyeket a  BKV vezetése többször is jelzett. Amíg azonban a fővárosban nagy vasúti fejlesztési projektek folynak komoly pótlási feladatokkal, illetve amíg nem zárul le a buszágazat átalakulása, addig a hasonló túlterheltség elkerülhetetlennek tűnik.

 

A BKV a gazdálkodási rendnek megfelelő bérgazdálkodást folytatott 2014-ben, ugyanakkor a társasághoz közel 4 százalékos többletteljesítmény megrendelés érkezett, amit a vállalat teljesített. Így ehhez mérten az autóbusz és trolibusz ágazat tervezett társasági bérkerete is a BKK által igényelt többlet teljesítménnyel arányos mértékben emelkedett.

Kommentek

F1: Te jó ég, mit neveztek el Bottasról!

A Mercedes új pilótája, Valtteri Bottas bemutatta a Bottas-Burgert, amit róla neveztek el egy büfében.

Fejek hullanak az Audinál

Négy mérnököt is kirúgtak a dízelfejlesztő részlegről. A dízelbotrány miatt vált nem kívánatossá a jelenlétük.

Aston Martin Vantage S Red Bull Racing Edition

Az Aston Martin és a Red Bull Racing közötti együttműködés örömére limitált szériát adtak ki a Vantage modellcsaládból.

F1: A Red Bull is kukázná az állítható szárnyat

A Red Bull támogatja azokat a törekvéseket, amelyek száműznék a Forma-1-ből a DRS-t.

Fekete-sárga a Renault új Forma-1-ese

Kedd délután Londonban a Renault leleplezte új, 2017-es Forma-1-es autóját. Színében, formájában is sokat változott a tavalyi modellhez képest.

Itt a vég, jönnek a vicceket mesélő autók

Szakértők szerint a jövőben járműveink akár az érzelmeinkből is olvasni fognak – még akkor is, ha egyetlen szót sem szólunk.

Olyat videózott az autós, hogy neked is fájni fog

Vajon melyik OKJ-s képzésen lőtte emberünk a birkapásztor oklevelet?

Árokba lökte a nagyi a lassú motorost

Egy ideig türelmesen követte autójával a robogóst, majd úgy előzte meg, hogy közben belökte az árokba.

Nézd élőben a Renault F1-es bemutatóját

A Renault-csapat ma 15.30-kor leplezi le 2017-es Forma-1-es modelljét, az R.S. 17-est. Videós közvetítés a bemutatóról.

F1: Itt van Verstappen és Vandoorne bukója – videó

A Red Bull-os Max Verstappen és a McLaren újonca, Stoffel Vandoorne is megmutatta ma 2017-es sisakfestését.

F1: Film készült a McLarenről

Pontosabban az alapítójáról, Bruce McLarenről. Az alkotás hamarosan látható lesz a mozikban.

Beleszólhatsz, hol legyen lezárás a 3-as metró miatt

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja az M3-as metróvonal – a jelenlegi tervek szerint – 2017 nyarától induló rekonstrukciójához kapcsolódó, a Kőbánya-Kispest-Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rendre vonatkozó javaslatait.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.