60 új buszt kapnak a Volánok

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.03.11. 16.00

Idehaza készülő, magyar fejlesztésű buszokat vásárol három tömegközlekedési társaság.

60 darab helyközi kivitelű Credo autóbuszt vásárol összesen a Dél-dunántúli Közlekedési Központ (DDKK) felügyelete alá tartozó Pannon Volán, a Gemenc Volán és a Kapos Volán. A tendert eredetileg a Pannon Volán írta ki. A közbeszerzési pályázatra egyedül a Credo márkanévvel ellátott autóbuszokat gyártó Kravtex Kereskedelmi Kft. adott ajánlatot. A beszerzés eredetileg becsült ellenértéke nettó 3 milliárd forint volt, a nyertes társaság ajánlatában nettó 2 milliárd 996 millió forint szerepelt.
   
A teljes mennyiségből 35 darab a Pannon Volánnál, 12 példány a Kapos Volánnál, 13 jármű pedig a Gemenc Volánnál áll forgalomba. A most megrendelt autóbuszok egy része Credo Inovell EC 12, másik része pedig Econell 12. Előbbi 49 millió Forintba, utóbbi pedig közel 51 millió Forintba kerül darabonként. 

A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt.-ból és a Kravtex Kereskedelmi Kft.-ből cégcsoport 1999-ben kezdte meg a Credo buszok gyártását és a múlt év közepéig mintegy 1100 járművet állított forgalomba. Ma már valamennyi Volán társaságnál közlekednek Credo buszok, arányuk eléri a 15 százalékot a közlekedési vállalatok flottáiban.

Elsősorban a hazai piacra értékesítenek, az export elenyésző százalékot tesz ki. Modelljeik alapvetően FPT (Fiat Powertrain Technologies) motorokkal készülnek.

Forrás: MTI

Kommentek

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.