Kamionos előzési párbaj az M0-áson

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.02.27. 19.15

A két kamionos ádáz csatába kezd az elsőségért, körülbelül százas tempóval az M0-ás körgyűrűn.

A két kamionos ádáz csatába kezd az elsőségért, körülbelül százas tempóval az M0-ás körgyűrűn. Autós szemmel bosszantó jelenség, mindketten makacs akarattal ragaszkodnak az előnyösebb pozícióhoz, és nem engedik el a másikat, ezzel feltartva a sort. 
Ez a videó tökéletes példa, miért volt indokolt 2011-ben bevezetni a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmát. Az előzés tiltása a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsikra és vontatókra az azonos irányban kétsávos autópályákon és autóutakon reggel 6 és este 22 óra között érvényes.
Az összefüggő kamionsorok kialakulását a rendelkezés azzal teszi elkerülhetővé, hogy előírja: az előzési tilalom alá eső járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, szintén a tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Tudod melyik autókat lopják Magyarországon? A Vezess.hu megszerezte a legfrissebb listát. Kattints a képre!

Kamionos előzési párbaj az M0-áson 1

Kommentek

 • maroda

  Tissztelt videó k

 • vassmi

  A kétsávos úton valóban tilos lett volna elözni,de legalább 80 al mentek és ott 80 as sebesség tábla van,tehát a személy autok sem mehettek volna gyorsabban.Tehát senkit nem tartottak fel.

 • Iceman.

  vassmi: Ez az m0 keleti szektora, itt 110-zel lehet menni. Mindenkit feltartottak 90-nel.

 • mfg

  Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten mindenkire vonatkozik a jobbra tartás! Függetlenül a megengedett maximális sebességtől!!!

 • fcsab89
 • fcsab89

  1. Nem előzte meg a kamiont jobbról tehát nem követett el szabálysértést, a videón pontosan látszik, hogy amikor a kamion eleje mellé ér lassít és nem halad el mellette…
  2. “Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint – lakott területen kívül – az előzési szándék jelzése céljából szabad.” Segítek: előzési szándék.
  3.

 • fcsab89

  3.

 • fcsab89

  (6) Tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton – 6 és 22 óra között – a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.”

 • Iceman.

  fcsab89: Látom nem csak velem szórakozik a kommentmotor! :)

 • zoldfulu2000

  Általában nem szoktam szeretni a túlzottan kemény intézkedéseket, de ez a kamionstoppot annyira megérdemli a sok ökör kamionos, aki mindenre és mindenkire xart, csak a saját ideje meglegyen.

  Ezek a fél órás kaminiostalálkozók csak a hab a tortán. A bevágunk a belső sávba majd úgyis elfékez a személyautós mentalitásnek nem egy halálos áldozata volt…

 • Wilson

  Nem tom, feltűnt-e, hogy a “dudálós” kocsi NARANCSSÁRGA – az autópálya fenntartójának a kocsija, azért dudál és nem megy el jobbról. Egyébként én a helyükben rendőrt hívtam volna a fehér kamionra, símán. Az előzési tilaom kiváló ötlet, sajnálom ugyan a halálra hajtott kamionosokat, de a megoldás nem a félórás előzgetés meg emberkedés egymással, mert az brutálisan veszélyes. ELŐZÉSI TILALOM RULEZ.

 • apaarpi

  “1. Nem előzte meg a kamiont jobbról tehát nem követett el szabálysértést, a videón pontosan látszik, hogy amikor a kamion eleje mellé ér lassít és nem halad el mellette…”

  Kedves fcsab89!

  Te milyen videót néztél, kétszer is előzött jobbról, a felvétel elején, és legvégén.

 • shimanospeedmaster

  A külföldi utánfutón autót szállítósok is megérnek egy említést.
  Ők is max 90-nel kezdenek el egész kamionsort előzgetni és eszük ágában sincs beállni kettő közé.
  Vagyis nekik sem tart sokkal kevesebb ideig megelőzni egy kamiont,mint egy másik kamionnak. Akkor ők miért is előzgethetnek????
  Tegnap például egy kis astrával húztak egy nagy egyterűt.Szintén kamionsort előzött 80-nal!! Lehet,hogy lassítottak a kamionak,hogy meg tudja előzni őket. :-)

 • Winter

  Már megint a kamionosok! De amit a személyautósok művelnek az nem gond? Nem az kamionokkal van a gond, hanem avval aki vezeti! Ez vonatkozik minden sofőrre. Kamionoknak úgynevezett tempóstop van beépítve. Ha akit előznek és nem hajlandó elengedni a másik kamiont, kialakulnak a hosszan tartó előzések. Hiányzik a tolerancia!! Előzést pedig elő kell segíteni a legtöbb ország törvényei szerint! De sok olyan KRESZ szabály van amit az agresszív sofőrök nem tartanak be! Mindegy, hogy mit vezetnek, és hol!!

 • subtotal

  Nem vagyok kamionos, engem is idegesít néha ahogy előznek, de az esetek 99,99%-ban fél percen belül megvannak vele.
  Pár kamionos miatt a többi több tízezer normálist büntetni, ehhez kell az az ész, ami a politikusoknak van. Pár gondolkodásra képtelen egyednek tetszett, látszik a cikkből és a kommentekből is.
  Amúgy 2011 előtt is volt kamionoknak előzési tilalom, OTT AHOL ÉRTELME VOLT (például Pest megye jó része). Aztán jött egy nagyfejű (Kósa ha jól emlékszem) és kétbites szabályt csinált belőle. Pedig ő tudhatná mennyire nincs forgalom sok pályán, például a pátriájába eső M35-ön.
  Amúgy ez a szabály is annyit ér, amennyit betartanak belőle.

 • Béla41

  Az a helyzet, hogy azon a részen, ahol az Útfelügyeletes jobbról mellémegy a Waberersnek, ott a Wabererses is figyelmen kívül hagyta a jobbra tartási kötelezettséget…

 • DTF

  Kicsit tul van itt jatszva a diolog. Elmesz mellettuk jobbrol es kesz. Az usaban mehetnek a kamink a belsoben is, mennek is, csak nem 90-nel hanem 110-120-szal. Es nincs belole ugy, elmesz jobbrol es kesz.

 • yatoo

  Pont a héten szerdán volt egy igen érdekes élményem, a Biharkeresztesi határnál jöttem Romániából és a kifelé vezető oldalon a külső sávban álltak a kamionok, majd jött egy a belső sávban, és a külsőben araszoló kijött a belső sávba, hogy az előző kamion ne tudjon elmenni. Mindezt úgy hogy 500m távolabb egy csomó rendőr vagy határőr. Ha nem lenne több mint 1 millió km a lábamba, akkor most valószínűleg nem tudnám írni ezeket a sorokat, mert az előző kamionos teljesen átjött a sávomba, és esélyem sem volt a 30 tonnás vas ellen a személyautómban.
  Ezen a videón is látszik, hogy az előzés végén a fehér ráhúz a kékre, és ezért majdnem letoljak a videó készítőjét!!! Kérdezem a tisztelt hatóságokat, hogy ilyen esetben amikor még bizonyíték is van, miért nem lehet mind a két sofőrt lecsukni közúti veszélyeztetésért???

 • hova

  MO-n az autópályán közlekedő kaminokból -10-ból 9 -100 Km/h-s sebességgel közlekedik. Ne menejn 100-al, menjen 80-al,már csak azért is, mert reggelente minden baleseti híradás velük kezdődik. Esztelen vadbarom a legtöbbje- de vannak kivételek persze.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

Pórázon tartott Tiguan

Megfontolta, kitalálta, elvetette, újra kitalálta, legyártotta. 22 évvel a RAV4 után egy komoly konkurenst állított a SEAT az Ateca modellel a kompakt SUV-oknak.

Ilyen munkát sem végeztettek még F1-es pilótával

A Renault felújítja enstone-i bázisát, és valószínűleg nem talált a munkára rendes melósokat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.