Festékkel öntötték le a metrót

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.01.29. 12.00

A következő felvételek és sorok mindenképpen alkalmasak a nyugalom megzavarására. Mi szóltunk.

A fenti cím láttán általában valamilyen kevésbé civilizált országból érkező tudósítás juthat az eszünkbe, de semmiképp sem az, hogy egy Magyarországon történt esetről van szó. A helyzet az, hogy sajnos idehaza is vannak olyan tudathasadásban lévő emberek, akik vagány és menő dolognak élik meg a tömegközlekedési eszközök rongálását. Na, de jöjjön a sztori.
A rendőrség tájékoztatása szerint január 22-én három, huszonéves fickó betört az újpesti Elem utcai járműjavító telephelyre és az egyik vadonatúj Flirt motorvonat oldalát festékszóróval szétfújták. A telep biztonsági őre azonban megszakította őket elmélyült firkálgatásukban (amit művészetnek jóindulattal se lehet nevezni), ezért amikor meglátták az őrző-védőt, futásnak eredtek. A firkálgatást megörökítő kamerájukat azonban a földön hagyták, így a nyomozóknak lehetőségük volt kicsit tüzetesebben tanulmányozni a felvételeket. A videók nézegetése közben még egy másik akcióra is fény derült, két éve ugyanis festékkel öntöttek le egy metrószerelvényt.

A nyomozók három nappal később tartózkodási helyén előállították egyiküket, a 23. éves H. László Gergőt, aki beismerte tettét és azt is, hogy 2013. december elején társaival együtt több vödörnyi festéket öntöttek egy metrószerelvényre a reptérre vezető gyorsforgalmi út felüljáróján. A felvételeken egyébként tisztán látszik, hogy több autó is elhalad mellettük, azonban egy sem áll meg, hogy megállítsa a megtébolyult társaságot.

H. László Gergő két társát, Tóth Dávidot és Győri Patrikot még jelenleg is körözik a rendőrök. A helyzetet talán súlyosbítja, hogy nem egyszerű gyerekcsínyről van szó, hiszen előbbi már 23 éves, utóbbi pedig a 26. életévét tapossa. Sőt a metrós sztori nem pusztán rongálásnak minősül, hanem a közlekedés biztonságát veszélyeztető bűncselekménynek, ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyeket felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-en vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon.

Őket keresik:


Kommentek

  • tgu.ts

    Három tetűgyökér.

  • Malacka

    Ürüléket a nyakukba művészet gyanánt!

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

Csodaszép buszt vásárolt a BKV

Internetes hirdetés útján vásárolt 35 millió forintért ritka Ikarus 630-ast a BKV – írja a Blikk.

Egészen az évtized végéig dolgozhatunk a sógoroknak

Új üzletet ütött nyélbe a győri Rába Zrt., mely egy bécsi gyár számára szállíthat hegesztett járműszerkezeteket.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

Szégyen, ebből nagy baj lesz Vitézy szerint

Szégyen, lépkedünk vissza az időben – állítja Vitézy Dávid volt BKK-vezér egy óbudai buszsáv megszüntetéséről. Szerinte Budapest távolabbi pontjai is megérzik majd a rossz döntés következményeit egészen Kőbányáig.

Arab uralkodónak öltözött Felipe Massa

Royal Family Massah – írta a családjáról készült fotó alá a brazil Forma-1-es pilóta.

Ilyen, amikor bosszút áll egy fa

Sivatag, közel-kelet, és egy útban lévő fatuskó. Utóbbit mifelénk is szokás autóval kirángatni, de mielőtt valaki neki állna a telken, nézze meg az alábbi videót.

Jelentős forgalomkorlátozások Budapesten

A kerékpáros közlekedésre hívja fel a figyelmet minden évben az I Bike nevű hatalmas bringás felvonulás, amely minden évben megbénítja útvonala mentén az autós közlekedést.

Olyan kis drága!

Tolatókamera is van benne. TOLATÓKAMERA! Három méter hetvenhez! Meg sávelhagyás-jelző. És színre fújt ajtóbehúzó. Hát csoda, hogy több mint ötmilliót kérnek érte?

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.