A műtrágyaszállítást is lehet élvezni

DAF CF 460 Euro 6

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.01.13. 12.00

Legalábbis azokkal a DAF CF nyergesvontatókkal, melyeket nemrég állított forgalomba egy magyarországi vállalkozás.

A Bige Holding cégcsoporthoz tartozó Nitrogénművek Zrt. vezetése egyszer csak úgy döntött, hogy saját hatáskörben végzi a műtrágya-kiszállítását a magyarországi ügyfeleknek. Ennek érdekében a cégcsoport 114 darab új DAF CF 460 típusú, Euro 6-os nyergesvontatót és 126 új Schwarzmüller függönyponyvás, billenőfelépítményes, illetve tartályos félpótkocsit szerzett be.

Hazánk egyik meghatározó szereplője a Genezis márkanév alatt a január és április közötti főszezonban naponta 8-7 ezer tonna műtrágyát szállít ki. Mindez jól tükrözi, miért van szükség ennyi új kamionra, ezért nem meglepő, hogy a  bérelt járművek helyett a cég saját flotta vásárlása mellett döntött.

A 114 darab egyforma, CF 460 nyergesvontatóra speciális hidraulikarendszer is került, hogy univerzálisan alkalmazhatók legyenek a billenő-felépítményes félpótkocsikhoz. A héttonnás saját tömegű járművekhez 126 darab Scharzmüller gyártmányú félpótkocsit is vásároltak, amelyek között van 52 darab szuperkönnyű, 5,2 tonna saját tömegű függönyponyvás modell, valamint 50  darab nagy térfogatú, alumínium-felépítményű billencses kivitelű is, melyet egyedi oldalfalajtókkal láttak el az uszályok rakodása érdekében. A maradék 24 pedig tartályos kivitel. Ennek megfelelően a szerelvények 27,3 tonna rakományt szállíthatnak a szokásos 24-25 tonnával szemben, ami jelentős előny a tömegáru szállításakor.

A kamionok éves futásteljesítménye várhatóan százezer kilométer lesz, figyelembe véve a sok rakodással járó belföldi alkalmazást. A DAF nyergesvontatókat öt évig tervezik használni. A járművekhez a WebEye szolgáltatását is igénybe veszik, amely többek között a digitális tachográf adatainak letöltésével, a vezetési és pihenési idők felügyeletével, a telematikai rendszer révén a gépkocsivezetők teljesítményének kiértékelésével, valamint az elektronikus útdíjbevallással teszi egyszerűbbé, illetve hatékonyabbá az üzemeltetést.

A kamionok vonulásáról felvétel is készült, ami itt tekinthető meg:

Kommentek

Ömlik a kínai Audi

A Volkswagen felfuttatja az Audi gyártását Kínában. Elsősorban hibrid és elektromos hajtású modellekkel bővítik majd a kínálatot.

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

Karambollal végződött a robotautók első versenye

Mindössze két autó indult az új Roborace széria legelső futamán. Egyikük karambolozott és kiesett a versenyből, a másik gond nélkül teljesítette a távot.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Lotus 007: leghíresebb márkatársát köszönti az Evora különkiadása

Különleges kezelésnek vetette alá a fél éve bemutatott Evora Sport 410 modellt a Lotus. Az egyedi munka a világ talán leghíresebb Lotusa előtt tiszteleg.

Megvennéd Niki Lauda BMW M1-esét?

Bőven több, mint 500 millió forintot érhet Niki Lauda egykori BMW M1-ese, ami légitársasága alapítása miatt adott el.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.