Ismét lesújtott a balszerencse a magyarokra

Félbeszakított szakasz

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2015.01.10. 12.00

A tegnapi futamra sem sikerült orvosolni a Scania problémáit, ezért a magyaroknak félbe kellett szakítaniuk a versenyt.

Bár a kalocsai trió megpróbálta, mégsem sikerült a tegnapi szakaszra rendesen megjavítani a Scaniát. A Qualisport ugyan megkezdte a 2015-ös Africa Eco Race tizedik, a mauritániai Akjoujt és Toueila között bonyolított szelektív szakaszt, azonban a csapat ezt a menetet is kénytelen volt félbeszakítani. A 342 kilométeres távból Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő mindössze néhány kilométert tudott teljesíteni.
“A csapat egész éjjel dolgozott annak érdekében, hogy megjavítsuk a hátsó futómű csütörtökön szerzett sérülését, de a jelek szerint ez nem volt elég. Elrajtoltunk ugyan, de alig néhány kilométer után úgy éreztük, hogy jobb lesz kiállni, mert nem éreztük biztonságosnak a folytatást” – jegyezte meg a korábbi Africa Eco Race versenyeken a dobogó összes fokát megjáró Kovács, akit a kilenc indulóval elstartolt kamionos kategóriában a jelentős időbüntetések ellenére a hatodik helyre rangsorolnak.

A mai menet egyébként az utolsó tétre menő szakasz, mivel a sportfelügyelők bejelentették, hogy folytatódik a hagyomány és az előző hat versenyhez hasonlóan a január 11-i zárónapra tervezett rövid szenegáli száguldás csak demonstrációs eseményként kerül lebonyolításra, így annak eredménye a végső értékelésbe nem számít bele.

Ha az eddigi eredményeket vesszük figyelembe, akkor a kamionos győzelmét akár oda is ítélhetjük a Kamaz gyári csapatát erősítő pilótának, a korábban egyszer már diadalmaskodó Anton Sibalovnak. A napi szakaszt az MAN-es portugál pilótanő, Elisabete Jacinto zárta a harmadik pozícióban, míg az összesítésben a bronzérmes helyet a korábbi háromszoros győztes, a cseh Tomecek mondhatja magáénak.

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.