Aggódnak a munkavállalók Budapestért

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.11.25. 12.00

Az egyik szakszervezet azt követeli, hogy a fővárosi közlekedési dolgozóknak legyen nagyobb beleszólásuk Budapest fejlesztésébe.

Holnap tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés azt a közlekedési koncepciót, amely alapjaiban változtathatja meg a budapesti közlekedési intézményrendszert. A változás több mint tízezer olyan munkavállalót érint, akik évek, vagy évtizedek óta dolgoznak a közösségi és az egyéni közlekedés fenntartásán és fejlesztésén. Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) arra kéri a döntéshozókat, hogy vonják be az érintett társaságok munkavállalóit a tervezet elkészítésébe, a koncepcióval kapcsolatban legyen szélesebb körű az egyeztetés.

A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a fővárosi közlekedési cégek munkavállalóinak szakmai tapasztalatuk elengedhetetlen a Közlekedési Koncepció véglegesítéséhez. Az MTSZSZ  bízik abban, hogy a főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlés tagjainak fontos a minél szélesebb körű társadalmi egyeztetés. A szakmai szervezet jelentős tagsággal rendelkezik mind a BKK-ban, mind a BKV-ban. Sőt, az MTSZSZ adja a BKK-ban működő üzemi tanácsok tagjainak a többségét.

Az MTSZSZ-hez a koncepcióval kapcsolatban számtalan kérdés és észrevétel érkezett, mivel rengeteg dolgozó kereste meg az érdek-képviseleti tisztségviselőket. A BKK és a BKV munkavállalói olyan tudással és tapasztalattal rendelkeznek, amely elengedhetetlen a közlekedési koncepció véglegesítéséhez.

Mint ismeretes Tarlós István, Budapest főpolgármestere feldarabolná a BKK-t és szűkítené a cég hatásköreit. Egyesek ebben Budapest közlekedésének szétverését látják és már Facebook-oldalt is létrehoztak, hogy tiltakozzanak a lépés ellen.

Kommentek

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

Csodaszép buszt vásárolt a BKV

Internetes hirdetés útján vásárolt 35 millió forintért ritka Ikarus 630-ast a BKV – írja a Blikk.

Egészen az évtized végéig dolgozhatunk a sógoroknak

Új üzletet ütött nyélbe a győri Rába Zrt., mely egy bécsi gyár számára szállíthat hegesztett járműszerkezeteket.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

Szégyen, ebből nagy baj lesz Vitézy szerint

Szégyen, lépkedünk vissza az időben – állítja Vitézy Dávid volt BKK-vezér egy óbudai buszsáv megszüntetéséről. Szerinte Budapest távolabbi pontjai is megérzik majd a rossz döntés következményeit egészen Kőbányáig.

Arab uralkodónak öltözött Felipe Massa

Royal Family Massah – írta a családjáról készült fotó alá a brazil Forma-1-es pilóta.

Ilyen, amikor bosszút áll egy fa

Sivatag, közel-kelet, és egy útban lévő fatuskó. Utóbbit mifelénk is szokás autóval kirángatni, de mielőtt valaki neki állna a telken, nézze meg az alábbi videót.

Jelentős forgalomkorlátozások Budapesten

A kerékpáros közlekedésre hívja fel a figyelmet minden évben az I Bike nevű hatalmas bringás felvonulás, amely minden évben megbénítja útvonala mentén az autós közlekedést.

Olyan kis drága!

Tolatókamera is van benne. TOLATÓKAMERA! Három méter hetvenhez! Meg sávelhagyás-jelző. És színre fújt ajtóbehúzó. Hát csoda, hogy több mint ötmilliót kérnek érte?

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.