Ilyet is bérelhetsz a BKV-tól

Volvo B 9900

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.11.22. 12.00

Olyan különjárati flottája van a BKV-nak, amelyet még egy hazai volán-társaság is megirigyelne.

Már régóta megvan a BKV különjárati turistabusz-flottája, mégis kevesen tudják, hogy ezek az öregecske városi buszokhoz képest sokkal jobb állapotban vannak. Nem utolsó sorban felszereltségük is kiváló. A fővárosi közlekedési cég hat darab Volvo B 9900-as távolsági busszal rendelkezik, a BKV honlapja szerint.

A fotó illusztráció, a BKV-s különjárati Volvó vezetőállása nem egészen ilyen

Az ezüst-acél színű buszok még a Drögmölleres időkből valók, vagyis az úgynevezett “színházpadlós” buszokat a német a karosszáló építette a Volvo B12B-s alvázára (2005-ben zárta be a Volvo németországi gyárat). A Drögmöller egyébként kifejezetten az ilyen jellegű turistabuszairól volt híres, melyek egyik legfőbb ismertető jegye a finoman emelkedő padlómagasság volt. Ez olyan hatást keltett, mintha az utas egy színház nézőterében foglalna helyet, hiszen az ülések fölött tökéletes kilátás nyílt a szélvédőre, így az útra is egyben.

A sajátos utastéri kialakítás egyik legfontosabb előnye a minimális bezártság-érzet. Az emelkedő padlómagasság egyébként a B 9900-as oldalán is tetten érhető, hiszen hátulról előre haladva nagyobb és nagyobb felületű ablakok találhatók mindkét oldalt. A BKV bérelhető turistabuszai háromféle üléskiosztással állnak rendelkezésre, ennek megfelelően van köztük 44+2, 49+2, valamint 51+2 üléses változat is. A turistabuszokban bőr-,vagy plüss borítású, magas háttámlával szerelt utasülések találhatók, melyeket T-alakú lábtartóval, asztalkával és karfával láttak el.

A fotó illusztráció, a BKV-s buszok utastere eltérő színvilágot képvisel, azonban az üléselrendezés hasonló

A B 9900-asokban digitális légkondicionáló rendszer, valamint állófűtés, független hőmérséklet-szabályozás a vezető- és az utastér között, valamint páramentesítő is van, ami lehetővé teszi, hogy a buszon mindenki komfortosan érezze magát függetlenül attól, hogy odakinn 35 Celsius fokos hőség, vagy -10 Celsius fokos fagy van. A kor igényeinek megfelelően a turistabuszokban audiovizuális rendszer is megtalálható, melynek része 2 darab 15 colos monitor is. A “Videobus”-rendszerhez utaskísérő mikrofon, Blaupunkt rádiós CD-lejátszó, DVD-lejátszó, TV-vevő antenna, valamin egy telefonos antenna csatlakozik. Emellett a sofőr segítségre van a GPRS, valamint a saját mikrofon is.

A Volvo B9900-as sajátossága, hogy padlómagassága fokozatosan emelkedik

Ugyancsak a magasabb komfortérzetet szolgálja a B 9900-asban a beépített vízöblítéses WC, valamint a második ajtónál elhelyezett mini konyha. Ebben egy 50 literes hűtőszekrény, valamint kávéfőző, vízmelegítő és virslifőző is helyet kapott. Bár ezek a buszok már 9-10 évesek, ennek ellenére hazai viszonylatban versenyképes komfortot és technikai színvonalat képviselnek a különjárati ágazatban. A járműveket bárki kibérelheti 10 ezer Forintos óradíjon és 295 Forintos kilométerdíjon, viszont a minimális rendelési idő 4 óra.

Kommentek

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.