Ittas kamionsofőröket szereltek le

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.10.12. 12.00

Egy nemzetközi rendőrségi akció során hazánkban ittas sofőröket is lemeszeltek. Persze arra is volt példa, hogy a volán mögött körözött személy ült.

A TISPOL Truck & Bus elnevezésű európai program elsősorban közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési célokat szolgál. Az akció keretében a rendőri szervek fokozott figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére és a jogsértések felderítésére. A legutóbbi háromnapos ellenőrzés során a rendőrök 10 107 teherautót, valamint 606 autóbuszt ellenőriztek és összesen 1302 esetben állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást 3 nehéz kategóriás teherautó esetében kellett elrendelni. A vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 78 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 348 esetben, míg a menetokmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 156 alakalommal kellett intézkedést lefolytatni. A teherautó sofőrök ellenőrzésén 6 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 143 esetben a járművezető nem használta a biztonsági övet, illetve 236 alkalommal a vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az ellenőrzésen a rendőrök 3 körözött személyt fogtak el, illetve 8 esetben egyéb, nem közlekedési bűncselekményt derítettek fel. Az autóbuszok ellenőrzése során 10 esetben a jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt, illetve 2 alkalommal menetokmányokkal kapcsolatos hiányosság merült fel. A vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9 esetben kellett intézkednie a rendőröknek. Egyéb jogsértés miatt a teherautók és autóbuszok tekintetében összesen 324 esetben történt rendőri intézkedés.

Kommentek

  • hova

    235 alkalommal túllépte a megengedett sebességet!! Hogy is van akkor az a sokat emlegetett leszabályozás? / véleményem: a kamionok 76 %-a túllépi folyamatosan a megengedett sebességet/

  • Kempelen

    Imi001 te drága! Ugye inni is kell a szegény sofőröknek, annyira nagy a stressz.
    Nyugalom Imici! :-DDD

Már ezért is többet kell fizetniük az autósoknak

Az autósok 2016-ban átlagosan 78 000 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást, ami közel 9 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet (71 600 Ft).

Magyar pilóta a ralikrossz-világbajnokságban

2017-ben állandó magyar versenyzővel startol a ralikrossz-világbajnokság.

Drága a magyar üzemanyag, ennyiért adják a szomszédok

Szétnéztünk, hogy a szomszédos országokban mennyibe kerül az üzemanyag, és a müzlibe vágtuk a kanalat.

Melyik a legszebb 2017-es Forma-1-es autó? Szavazz!

Új idény, radikálisan új Forma-1-es autók – de melyik csapat volt a legügyesebb, már ami az esztétikát illeti?

Jön az ingyenes magyar KRESZ-vizsga

A tervek szerint ingyenessé teszik a KRESZ-vizsgát a diákok számára.

F1: Ki vezeti először az új autókat?

Ma délelőtt Barcelonában megkezdődik a 2017-es Forma-1-es idény első hivatalos tesztje, 10 csapat küld pályára új autót. Itt a hét beosztása.

Chevy Camaro ZL1 1LE: csak véletlenül kap rendszámot

Egyedi komponensekkel és hangolással tette versenypálya-kompatibilissé a Camaro eleve legsportosabb kivitelét a Chevrolet.

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.