Razzia a buszosok és teherautósok között

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.10.07. 13.15

Idei harmadik, egyben utolsó “Truck&Bus” kampányát hajtja végre a TISPOL (European Traffic Police Network). Keddtől csütörtökig tart a hazai ellenőrzés.

Idei harmadik, egyben utolsó “Truck&Bus” kampányát hajtja végre a TISPOL (European Traffic Police Network), valamint a közlekedési hatóságokat, felügyeleteket tömörítő ECR (Euro Control Route). Ezen a héten Európa harminc országában számíthatnak a tehergépkocsi-, valamint autóbusz-vezetők fokozott ellenőrzésekre.

Az ellenőrzések a járművek műszaki állapotára, a különböző okmányok meglétére, a járművezetőre, a vezetési képességre, az autóbuszok vonatkozásában pedig – amennyiben ilyen kötelezettséget jogszabály előír – az utasok övhasználatára egyaránt kiterjed.

Magyarországon keddtől csütörtökig, azaz október 7-9-ig ellenőrzik fokozottan a tehergépkocsikat és az autóbuszokat. A közlekedésbiztonsági kampány az ország teljes területét érinti, a fővárost és a megyéket, a mellék- és főútvonalakat, valamint a gyorsforgalmi utakat egyaránt.

Kommentek

  • HakapesziM

    Szakadjanak meg.

    Parkolókat nem kellene építeni, hogy betarthassuk a szabályaikat? Mert pl. Németországban este hat után szinte művészet szabad helyet találni, nyolc – tíz után meg valósággal lehetetlen. A hazai parkolási helyzet is katasztrofális. És vezetési időben egy perc tolerancia sincs. Nyugaton még csak – csak, ők is tudják, mi a helyzet, de itthon pénzre mennek.

  • Kempelen

    Kérem, hogy a robogósok és biciklisták között is tartsanak ellenőrzést. Ma reggel a biciklis konvoj az úton közlekedik ott, ahol van bicikliút, a robogósok a járdán kerülik ki a dugót, a szembejövő autós pedig dupla záróvonalon kanyarodik a parkolóház bejáratához!

    Több ellenőrzést az utakra!!!!!!!!!!!!!!

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.