Razzia a buszosok és teherautósok között

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.10.07. 13.15

Idei harmadik, egyben utolsó “Truck&Bus” kampányát hajtja végre a TISPOL (European Traffic Police Network). Keddtől csütörtökig tart a hazai ellenőrzés.

Idei harmadik, egyben utolsó “Truck&Bus” kampányát hajtja végre a TISPOL (European Traffic Police Network), valamint a közlekedési hatóságokat, felügyeleteket tömörítő ECR (Euro Control Route). Ezen a héten Európa harminc országában számíthatnak a tehergépkocsi-, valamint autóbusz-vezetők fokozott ellenőrzésekre.

Az ellenőrzések a járművek műszaki állapotára, a különböző okmányok meglétére, a járművezetőre, a vezetési képességre, az autóbuszok vonatkozásában pedig – amennyiben ilyen kötelezettséget jogszabály előír – az utasok övhasználatára egyaránt kiterjed.

Magyarországon keddtől csütörtökig, azaz október 7-9-ig ellenőrzik fokozottan a tehergépkocsikat és az autóbuszokat. A közlekedésbiztonsági kampány az ország teljes területét érinti, a fővárost és a megyéket, a mellék- és főútvonalakat, valamint a gyorsforgalmi utakat egyaránt.

Kommentek

  • HakapesziM

    Szakadjanak meg.

    Parkolókat nem kellene építeni, hogy betarthassuk a szabályaikat? Mert pl. Németországban este hat után szinte művészet szabad helyet találni, nyolc – tíz után meg valósággal lehetetlen. A hazai parkolási helyzet is katasztrofális. És vezetési időben egy perc tolerancia sincs. Nyugaton még csak – csak, ők is tudják, mi a helyzet, de itthon pénzre mennek.

  • Kempelen

    Kérem, hogy a robogósok és biciklisták között is tartsanak ellenőrzést. Ma reggel a biciklis konvoj az úton közlekedik ott, ahol van bicikliút, a robogósok a járdán kerülik ki a dugót, a szembejövő autós pedig dupla záróvonalon kanyarodik a parkolóház bejáratához!

    Több ellenőrzést az utakra!!!!!!!!!!!!!!

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.