Jogsi nélkül vezetette a 40 tonnás kamiont

TISPOL-ellenőrzés

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.09.19. 12.00

A TISPOL szeptemberi nemzetközi akciója során egy nem mindennapi esetre derült fény hazánkban.

A Nógrád-megyei rendőrök a 21-es számú főútnál állították meg azt a kamiont, amely egy nyergesvontatóból és egy öttengelyes, 40 tonnás félpótkocsiból állt. A járművet egy 22 éves budapesti férfi vezette, aki a felszólításra nem tudott bemutatni  érvényes vezetői engedélyt, mivel azzal soha nem is rendelkezett semmilyen kategóriára, még segédmotoros kerékpárra sem. Emellett hiányzott az árufuvarozási engedély is, a sofőr továbbá a vezetési és pihenési időre vonatkozó valamennyi előírást megszegte. Igaz, ezt gyakorlatilag szinte mindig megtette, amikor teherjárműbe ült.

A férfi a rendőrök kérdésére elmondta, hogy azért nem jelentett számára gondot a teherautó vezetésre, mert arra évekkel előtte megtanította őt édesapja. Közlekedési ismeretekből és vezetési gyakorlatból soha nem vizsgázott,  KRESZ tanfolyamra pedig egyáltalán nem  járt, a közlekedési szabályokat pedig magától, önszorgalomból tanulta meg – legalábbis azokat, melyeket szerinte ismernie kell. A fiatal sofőr elmondása szerint 18 éves kora óta a hazai és nemzetközi áruszállításban egyaránt részt vesz és rendszeresen közlekedik nyergesvontatóval.

Az eltelt négy év során még soha nem bukott le, mert egyetlen alkalommal sem vonták ellenőrzés alá, sem belföldön, sem külföldön. A sofőrt egyébként egy meghatározó hazai hipermarket-lánc egyik beszállító cége alkalmazta feketén, bejelentés nélkül. Az ellenőrzés során az egyedüli pozitívum az volt, hogy a járművezető használta a biztonsági övet. Az ügyben több eljárás is indul, ezek egy része a járművezetőt, más része pedig a fiatalembert alkalmazó munkáltatót érinti.

Kommentek

  • bödön ödön

    Magyarország jobban teljesít

  • imikoma

    Ilyen autó nem ezt a munkát végzi!!!

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.