Botjával verte be a kamion ablakát a nyugdíjas

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.09.15. 10.00

Garázdaság és rongálás miatt vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a mohácsi rendőrök egy baranyai nyugdíjassal szemben.

A 65 éves férfi július 8-án, a kora délutáni órákban egy baranyai település belterületén az úttest közepén állva megállásra kényszerített egy kamiont, amely a településen közlekedett.

A megállást követően a férfi szóváltásba keveredett a teherautó vezetőjével, majd a kezében lévő sétabotjával beverte a vezető felőli oldalablakot. Kihallgatásán a nyugdíjas férfi elismerte a bűncselekményt, elmondása szerint a teherautós gyorsan haladt át a településen, ezért állította le. 

Kommentek

 • sead88

  Megértem a felháborodását a nyugdíjasnak. Minden kamionos átmenő forgalmat meg kéne szüntetni a kistelepüléseken vagy elkerülő utakat kéne építeni a városokban is. Nálunk is a városon haladnak keresztül, átszelve a várost keresztül-kasul és amit éjszaka művelnek ezek, az már túl tesz mindenen. Úgy száguldanak végig a városon, mintha az autópályán lennének. Minden éjszaka egy rémálom, főleg ha esik, vagy kicsit fagyosabb az út. Isten őrizz minket az elalvós, figyelmetlen kamionosoktól.

 • Kempelen

  Pedig csak ki kellene tenni egy traffipaxot. Rögtön megoldódna a száguldozás.

 • kovacspista

  sead88
  Igen, és erre az a megoldás, hogy veszélyezteti a vén marha a saját, a kamionos és más közlekedő testi épségét is? (“úttest közepén állva megállásra kényszerített egy kamiont”)

 • Vorserie

  kovacspista!

  Oszd meg velünk mi lenne a jobb megoldás?
  Ez a kamionos a következő faluba az inicdens után már biztos nem 80-al rongyolt be.Nyilván nem ez a megfelelő módja a gyorshajtás visszaszorítására,de akkor mi?
  Mit kellett volna tennie a a bácsinak ha zavarja hogy 80-al szaggatnak a kamionok a falujában?
  Kinek panaszkodhat?
  A polgármesternek?
  A helyi rendőröknek?
  Írjon levelet Pintérnek?

  Mi lenne a helyes magatartás és megoldás?
  Tényleg érdekel.

  A 65 éves úrból biztosan kiváltotta valami ezt a fajta viselkedést és gondolom nem az volt a kiváltó ok,hogy öngyilkos akart lenni….

 • kovacspista

  Vorserie
  Hagyjuk már ezt a demagóg marhaságot. Egy zsúfolt főúton az országúti részen alig lehet 80-al haladni, nem hogy a falvakon belül. Ettől még nincs joga más életét veszélyeztetni. Mi van, ha a kamionos félrerántja a kormányt? Vagy vészfékezés miatt hátulról belerohannak? Pár ezer ember él nagy forgalmú utak mentén, mégsem játszanak ilyen ostoba és fölösleges kamikaze akciókat.

 • Vorserie

  kovacspista!

  Teljesen igazad van és egyetértek a mondanivalóddal.
  De!
  A kérdésem még mindig áll!

  Milyen lehetőségei vannak egy átlag embernek ha zavarja a pár ezres lélekszámú falujában az átmenő forgalom?

  Erre tudsz értelmes választ adni?

 • kovacspista

  Vorserie –
  Miért kellene bármit is tenni? Sok falu lakójával beszéltem már, akik visszasírták a főutat, miután megépült az elkerülő út, ugyanis gazdaságilag jóformán összezuhannak egyik napról a másikra. Egy főút mellett rengeteg vállalkozás tud működni (műhelyek, boltok, éttermek, panziók), ami valljuk meg a kényelmetlenségek ellenére is megélhetést biztosítanak a falunak. Nyilván mindenütt van pár a “szar is büdös” típusú unatkozó emberke, akinek a főút a mániája. Különböző forgalomszervezési eszközökkel (forgalom lassító sziget, telepített trafipax, esetleg hatásos lehet egy szimpla radar control tábla is) lehet javítani a helyzeten, ebben a helyi közút, polgármesteri hivatal nyilván tud segíteni. De egy elkerülő út nem két fillér és nem is biztos, hogy előnyös.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.