Együttműködik a DAF és a Tatra

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.08.22. 12.00

A két gyártó a korábbi szerződést újította fel, melynek eredményeképpen ősszel jöhet az Euro 6-os Tatra dömper.

Tegnap a cseh Tatra, valamint a holland DAF képviselői együttműködési megállapodást írtak alá. A szerződés lényegében a korábbi partnerségi egyezmény meghosszabbítása. A két cég első emberei arról állapodtak meg, hogy a DAF továbbra is szállít motorokat és kabinokat a Tatra 4×4-es, 6×6-os, valamint a 8×8-as kerékképletű járműveihez. A csehek és a hollandok továbbá arról is megegyeztek, hogy az októberben bemutatandó új Phoenixhez immáron Euro 6-os besorolású motorokat szállít majd a DAF anyavállalata, a Paccar.

A Tatra számára kulcsfontosságú jelentőségű ez az egyezmény, mivel az európai piacon csak is kizárólag a legszigorúbb környezetvédelmi normákat teljesítő teherautókkal lehet jelen. A Paccar ugyanakkor továbbra is folytatja az Euro 3-as, Euro 4-es, valamint az Euro 5-ös besorolású motorok szállítását, hiszen a keleti piacokon továbbra is igény mutatkozik ezekre az erőforrásokra.

A Tatra az új Phoenixhez a Paccar MX-13-as, 12,9 literes motorját kínálja majd, de a tervek szerint a megújult motorválasztékban az új 10,8 literes Paccar MX-11-es is megtalálható lesz. A műszaki együttműködés lehetővé teszi, hogy a Tatra teherautókat a DAF szervizeiben is javítsák, ugyanakkor a cseh gyártó hagyományos piacai kiváló ugródeszkát jelenthetnek a holland gyártó számára.

Kommentek

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

Csodaszép buszt vásárolt a BKV

Internetes hirdetés útján vásárolt 35 millió forintért ritka Ikarus 630-ast a BKV – írja a Blikk.

Egészen az évtized végéig dolgozhatunk a sógoroknak

Új üzletet ütött nyélbe a győri Rába Zrt., mely egy bécsi gyár számára szállíthat hegesztett járműszerkezeteket.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

Szégyen, ebből nagy baj lesz Vitézy szerint

Szégyen, lépkedünk vissza az időben – állítja Vitézy Dávid volt BKK-vezér egy óbudai buszsáv megszüntetéséről. Szerinte Budapest távolabbi pontjai is megérzik majd a rossz döntés következményeit egészen Kőbányáig.

Arab uralkodónak öltözött Felipe Massa

Royal Family Massah – írta a családjáról készült fotó alá a brazil Forma-1-es pilóta.

Ilyen, amikor bosszút áll egy fa

Sivatag, közel-kelet, és egy útban lévő fatuskó. Utóbbit mifelénk is szokás autóval kirángatni, de mielőtt valaki neki állna a telken, nézze meg az alábbi videót.

Jelentős forgalomkorlátozások Budapesten

A kerékpáros közlekedésre hívja fel a figyelmet minden évben az I Bike nevű hatalmas bringás felvonulás, amely minden évben megbénítja útvonala mentén az autós közlekedést.

Olyan kis drága!

Tolatókamera is van benne. TOLATÓKAMERA! Három méter hetvenhez! Meg sávelhagyás-jelző. És színre fújt ajtóbehúzó. Hát csoda, hogy több mint ötmilliót kérnek érte?

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.