Movanókkal utazhatnak a román gyerekek

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.08.11. 12.00

Keleti szomszédunk jócskán bevásárolt az iskolabuszokból. Az Opel 600 darab Movanót szállíthat Romániába.

A román állam úgy döntött, hogy fejleszti az iskolabusz hálózatot. Az ennek érdekében indított program első lépéseként a kormány 600 darab Opel Movano beszerzéséről határozott. Az első 100 darabot július végén adták át Bukarestben egy sajtótájékoztató keretében. A német gyártót közbeszerzési pályázaton választották ki, amely egy tavaly bemutatott, műszakilag felfrissített modellel szállt versenybe a többi gyártóval. Az Opel végül egy román céggel közösen nyerte el a megbízást.

A sárga kisbuszok 16 gyermek szállítására alkalmasak. A járművek az L3H2 3890-es karosszéria változat alapjaira épültek, belső kialakításukat azonban egy román cég végezte. A Movano Trabus névre keresztelt iskolabuszokat egytől-egyig 2.3 literes dízelmotorokkal szerelték és a komfortos utazás érdekében klímaberendezésekkel is ellátták őket. A járművekben emellett megtalálhatók a legújabb vezetést támogató rendszerek is, úgy mint az elektromos menetstabilizáló (ESP), a hegymenet asszisztens, valamint az EBS rendszerébe integrált pótkocsi stabilitási program is (TROP). A gyermekek biztonsága érdekében a Trabus-ok végsebességét 90 km/h-ban korlátozták.

A járművekre az Opel 5 év garanciát vállalt. Ha a teljes mennyiség forgalomba áll, akkor az előzetes számítások szerint a Trabusok száz román faluból, mintegy 9600 gyermek szállítását végzik majd a környékbeli iskolákba. A következő 500 darab Movano Trabus az év végig érkezhet meg Romániába.

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.