Mikor az orosz haderő partra száll

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2014.08.05. 10.30

Elképesztő, milyen technikával építik össze a mobil kompot, amire különböző harcjárművek gurulnak fel.

Ha éppen a folyóparti frontvonal egyik lövészárkában gubbasztanál, kezedben géppuskával, fejeden gyalogsági sisakkal és a távcsövet a szemedhez emelve azt látnád, hogy a túlparton a képeken látható haderő készülődik az átkelésre, mit tennél? Természetesen ez csak költői kérdés, de az biztos, hogy a világ bármelyik hadseregének fel kell kötnie a gatyát, ha az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erőivel néz farkasszemet. 
A felvételeken egyébként nem éles bevetés zajlik, csupán egy verseny, amiben három hadosztály méri össze a tudását, de akár hadgyakorlatnak is nevezhetnénk. Az a csapat nyeri a versenyt, amelyik a leggyorsabban és leghatékonyabban kel át a Volga legnagyobb jobb oldali mellékfolyóján, az Oka folyón.
Zseniális, ahogy a teherautók telepítik a vízre a “mobilkomp” elemeit, majd összeszerelve kétéltű járművek vontatják azt. 
Kattintsatok bármelyik képre és megnyílik a teljes galéria, vagy görgessetek a cikk elejére! 

Kommentek

 • hegedusjozsef2

  Ha éppen a folyóparti frontvonal egyik lövészárkában gubbasztanál, kezedben géppuskával, fejeden gyalogsági sisakkal és a távcsövet a szemedhez emelve azt látnád, hogy a túlparton a képeken látható haderő készülődik az átkelésre, mit tennél? Hívnám a nehéztüzérséget,jelentve a koordinátákat,és szétlőnénk Őket,mivel az átkelés a létező legveszélyesebb manőver.

 • Gianniz

  háháhá, persze majd a magyar nehéztüzérség fog bármit szétlőni. főleg a muszkákat.

 • W. A. Lacky

  T. h.j2. Mégis, ha felsorolnád, hogy mely eszközökre gondoltál… Csak zárójelben jegyzem meg, hogy mint minden manővert, ezt sem biztosítás nélkül hajtja végre a világon egyetlen haderő sem. Ezt is kalkuláld bele lszi, és akkor várom az eszközök hosszú listáját!

 • bandit80

  Majd ugyanez a technika van itthon is.. Nagy szenzáció sokaknak..:)
  Mellesleg meg Hj-nek igaza van.. Nem a frontvonalban szokás átkelést végrehajtani.. Mellesleg lövészárokban sem nagyon ücsörögnének pár száz méterre egy tervezett átkeléstől( gondolom nem olyan hülyék hogy kinn flangáljanak néhány távcső előtt szándékosan egy-egy fa és bádogdobozban ami a Krazoknak van) de vitaindítónak jó volt nagyon :DDD Mellesleg a tüzérség sem szemtől-szembe müködik már manapság,légierőről nem is beszélve..:)

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.