Buszokat vásárol a német vasút

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.08.04. 12.30

Közel félezer MAN autóbusz vásárlásáról döntött a hazai érdekeltséggel is rendelkező német vasúttársaság, a Deutsche Bahn.

A DB Bus Regio 435 autóbusz beszerzéséről állapodott meg az egyik legnagyobb német autóbusz- és teherautó gyártóval, az MAN-nel. A német vasút tulajdonában lévő busztársaság a megállapodásnak köszönhetően városi és városközi kivitelű autóbuszokat helyezhet forgalomba a következő két évben. A tranzakció mintegy 100 millió euróba kerül a DB Bus Regio számára, ugyanakkor a szerződés további 380 jármű kedvezményes megvásárlását tartalmazza mintegy 90 millió euró értékben. 
Németország legnagyobb buszos közlekedési vállalata a Lion’s City, Lion’s City Ü szóló és a Lion’s City G/GÜ csuklós kivitelű típusok beszerzése mellett döntött. Az újonnan érkező modellek mindegyikét Euro 6-os motorokkal szerelik, valamint megtalálható lesz bennük a GPS topográfiai adatai által vezérelt sebességváltást-szabályozó rendszer is. A vezetéstámogató fejlesztés előnye, hogy minimalizálja a felesleges sebességváltásokat, ezáltal jelentős üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. 
A DB Bus Regio a Deutsche Bahn regionális valamint városi járatainak üzemeltetését végzi. A társaságnak több mint kétezer autóbusza van (főként MAN és Neoplan) és legalább 22 alvállalkozóval dolgozik a viszonylatok zavartalan működtetése érdekében. A Deutsche Bahn emellett több mint 70 német és európai közlekedési szolgáltatóban rendelkezik részesedéssel, hazánkban a VT-Arrivában van tulajdoni része, mely többek között a BKK alvállalkozójaként tevékenykedik a főváros tömegközlekedésben.

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.