A Renault gyártja az új FIAT-ot

Traficból lesz Scudo

Szerző: Szörényi András levél küldés 
Dátum: 2014.08.04. 15.00

Két év múlva a FIAT kiszáll a PSA-val közös kishaszonjármű-üzletből. A Scudo utódát új partner, a Renault gyártja majd.

Két közös generációt értek meg a közepes méretű furgonok a FIAT és a PSA Peugeot Citroën együttműködésben. Nemrég a Toyota ProAce társult hozzájuk

Két közös generációt értek meg a közepes méretű furgonok a FIAT és a PSA Peugeot Citroën együttműködésben. Nemrég a Toyota ProAce társult hozzájuk


Már két éve sejteni lehetett, hogy a FIAT kiszáll az együttműködésből a PSA Peugeot Citroënnel és a Scudo utódát új alapokra helyezi. Saját modell kifejlesztésére kár is áldozni a kisteherautók között, így a FIAT a Renault-val szerződött az új Scudo gyártására.

A Traficból lesz a Scudo

2016-tól a franciaországi Sandouville-ben készül az újdonság. A várható darabszám az Automotive News Europe adatai szerint 30 000 db/év. A típus a Renault Trafic egy verziója lesz, amelynek alapjait a francia furgon adja, de designja eltér majd az eredetitől. Arról nincs információnk, hogy a motorokat a FIAT adja-e saját autójához vagy dCi-dízelek hajtják majd a Scudót.

Egyedül nem megy

Eddig is Franciaországban készült a Scudo, de a PSA-csoport Sevel Nord üzemében

Eddig is Franciaországban készült a Scudo, de a PSA-csoport Sevel Nord üzemében


Haszonjárművet a legnagyobb piaci szereplőknek sem érdemes egyedül gyártaniuk. A Fiorino a FIAT török leányvállalatánál Citroën Nemo és Peugeot Bipper néven is készül.

A Doblo testvérmodelljét, a Combót szintén a FIAT gyártja az Opel számára. A maximum 3,5 tonnás kategóriában a FIAT Ducatónak francia testvérmodelljei vannak, a Citroën Jumper és a Peugeot Boxer.

Európában, ahol az újautó-vásárlók jól felszerelt, modern technikájú és igényes autókat várnak el, a személyautókon sokkal kisebb az árrés, mint a könnyű haszonjárműveken. A profit nagy részét hozó kisteherautók a túlélés zálogai az érintett márkák számára.

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.