Spéci traktorok a Magyar Közútnak

John Deere 6125M

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.07.27. 12.00

Július közepén 80 darab traktor beszerzéséről döntött a Magyar Közút. A járművek elsősorban a főútvonalak környezetének rendben tartásában segédkeznek majd.

A Magyar Közút két éve döntött járműparkjának teljes megújításáról. Az erre a célra indított program keretében a társaság most 80 darab John Deere 6125M típusú padka- és rézsűkasza adapterrel felszeret traktort vásárolt a nádudvari székhelyű KITE Zrt.-től. A beruházás bruttó összértéke 2,7 milliárd forint, amelyre 5 éves futamidejű lízingszerződést kötött a vállalat. Az első példányokat nemrégiben adták át Sárbogárdon. A 4,5 literes, négyhengeres, 125 lóerős, környezetbarát motorokkal szerelt traktorok 66 mérnökségen végeznek majd munkát, az év minden szakaszában.

Mindegyik járművet egy 1,2 méteres vágási szélességgel bíró Mulag típusú padkakaszával, valamint egy 1,3 méteres munkaszélességű kaszafejjel ellátott Rasco rézsűkaszával szerelik fel. Az adaptereket speciális gémszerkezetekkel látták el, így a padkasza akár három méterre, míg a rézsű kasza pedig akár hat méterre is kinyújtható a hordozó jármű középvonalától, hogy biztosítani tudják a kezelendő útszakaszok mentén a hatékonyabb munkavégzést. Az új traktorok forgalomba állításával és a már tavaly megvásárolt 24 traktorral együtt a Magyar  Közút traktor-állományának közel fele megújul.

Munkában az egyik traktor. A Magyar Közút 80 darab John Deere 6125M típusú padka- és rézsűkasza adapterekkel felszerelt traktort vásárolt

Az elöregedett, mintegy 30-40 éves átlagéletkorú járműpark pótlása égetően fontossá vált, ugyanis 2007-től 2012-ig egyetlen egy új gépet sem szerzett be a vállalat. A Magyar Közút az elmúlt két évben 190 új teherautót, 80 új univerzális eszközhordozó gépet, 364 kis-teherjárművet, 95 új hóekét, 39 vibrációs hengert, 300 növényzetgondozási kisgépet, valamint 5 ágaprító gépet vásárolt. Emellett a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásainak köszönhetően a cég 8 ároktisztító gépet, 38 sószórót  és 4 aszfaltmaró gépet vásárolt az elmúlt időszakban.

Kommentek

  • ACC.600

    a régi MTZ-k sokat kibírtak, szervó nélkül, semmi automatika, szinte minden manuális…ezekkel a JD-kel öröm lesz dolgozni!
    Klíma, magasabban ülsz, kényelmes kabin, joystick, kíváló ülés stb, szuper futómű stb. Mondjuk az árokba dobott mosdókagylóval ez em tud mit kezdeni sajnos!

  • KoboldInside

    ” Mondjuk az árokba dobott mosdókagylóval ez em tud mit kezdeni sajnos! ”

    Ezen jót mosolyogtam, de sajnos igaz…

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.