Kelendőbb a Volkswagen Európában

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.07.26. 12.00

A tavalyihoz képest jóval több Volkswagen haszonjárművet helyeztek forgalomba idén, Európában.

Az Amarok, a Caddy, a T5 és a Crafter értékesítése 6,2 százalékkal növekedett Nyugat-Európában az idei év első öt hónapjában. Ezzel az emelkedéssel a leszállított kocsik teljes száma elérte a 117 ezret szemben a tavalyi 110 600 darabbal. “A nyugat-európai autópiacon már érzékelhető a gazdaság élénkülése. A főbb értékesítési piacainkon a vásárlói kereslet modelljeink iránt továbbra is nő, így májusban a rendelések tovább növekedtek.” – mondta ennek kapcsán Bram Schot, a  Volkswagen Haszonjárművek értékesítésért és marketingért felelős igazgatótanácsi tagja.
Németországban a Volkswagen Haszonjárművek modelljeinek értékesítése 3 százalékkal nőtt, így a kiszállított járművek száma elérte a 45 200-at. Nagy-Britanniában a haszonjármű-átadások száma 16,5 százalékkal, 19 ezer járműre emelkedett a tavalyi év 16 300 darabbal szemben. Spanyolországban pedig a Volkswagen 43 százalékos növekedést ért el, így a tavalyi 2 700-ról 3 900 darabra növelte eladásainak számát.
Kelet- Közép Európában a márka 15 700 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek, 1,7 százalékkal többet, a tavalyi 15 500 darabnál. Világmértekben a Volkswagen kiszállításai a tavalyi 184 000 darabhoz képest viszont 3,3 százalékkal estek vissza és az első öt hónapban összességében 178 400 kis-haszonjárművet értékesítettek.
Magyarországon a Volkswagen 2014 első félévében 1104 járművet szállított ki vásárlóinak, mellyel 46 százalékos növekedést produkált 2013 ugyanezen időszakához képest. A német márka az év első hat hónapjában a T5 modellből értékesítette a legtöbbet, melynek az eladása majdnem a triplájára nőtt a tavalyi év első félévéhez képest.

Kommentek

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

F1: Szocsiban talán már célba ér Alonso

A Honda a hétvégén következő Orosz Nagydíjra megbízhatósági javításokat visz, a múlt heti teszt után bizakodnak a McLarennél.

Teniszpályára skiccelték fel a luxuskombit

Wimbledon makulátlan gyepébe nem vandálok, hanem maguk a pályagondozók rajzolták bele a Jaguar XF Sportbrake prémium kombi körvonalait.

Felhők közé emel a magyar Trabant motor, és ez nem vicc

Magyarországon az épülő szocializmus találkozása a repülési vággyal érdekes szerkezeteket szült, a felhők közé vágyóknak köszönhetünk egy különleges Trabant motort, ami képes volt embereket égbe emelni.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.