Nő is lehet az ország legjobbja

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.07.16. 12.00

Megvan az első női jelentkező az idei közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésre. Büszkén képviseli majd a szebbik nemet.

A jelentkezés már javában zajlik az “5 tengelyen biztos kézzel” című versenyre, melynek tétje nem kicsi, hiszen a legjobb kamionost 1 millió forinttal jutalmazza a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK-OBB. A végső győztes pedig akár egy hölgy is lehet 2014-ben.
Bari Gyöngyi az első női versenyző, aki már lassan 20 éve dolgozik a szakmában. Legfőbb célja, hogy megnyerje a versenyt és példát mutasson azoknak a nőknek, akik hozzá hasonlóan a kamionvezetői hivatást választották. Ennek a


munkának is megvannak a maga szépségei – kaland, izgalom, mindennapi kihívás -, amelyek hangsúlyozásával minden fiatalt buzdítani szeretne kolléganőivel együtt, hogy bátran válasszák ezt a pályát.

Az egyik oka, hogy jelentkeztem a versenyre, hogy végre elismerje a társadalom, nincs már kifejezetten női vagy férfi munkakör” – mondta Bari Gyöngyi, aki szakmáját egy fogadás miatt választotta, de az évek alatt lételeme lett hivatása. “Szerencsére elmondhatom, hogy a mai napig nem vált unalmassá, monotonná a munkám. Minden nap hoz valami új helyzetet, új kihívást, amelyet, ha sikerül megoldanom, boldogság tölt el“- tette hozzá a Kanczler Intertrans Kft. munkatársa.

Európában körülbelül minden ezredik kamionsofőr nő, de hazánkban is hasonlóak az arányok. Eszerint a közel 120 ezer kamionvezetőnek csupán pár ezrelékét teszik ki a szebbik nem képviselői, akik férfitársaikhoz hasonlóan most bátorságukkal és elszántságukkal mutathatják meg, mit tudnak. A szervezők augusztus 15-ig várják női és férfi vezetők jelentkezését egyaránt, hogy megszerezzék a nettó 1 millió forintot és persze a “Magyarország legjobb kamionsofőrje” címmel járó óriási elismerést.

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes úja autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.