Itt az újabb miditender

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.07.08. 12.00

A BKK nemrég 25 darab midibusz üzemeltetésére írt ki közbeszerzési pályázatot.

A parlamenti választások után érvénytelenített miditendert követően a BKK ismét közbeszerzési pályázatot írt ki midibuszokra. A fővárosi közlekedésszervező cég ezúttal 25 darab autóbusz üzemeltetését kívánja külsős cégre bízni. A nyertes alvállalkozónak összesen évi 1 500 000 kilométeres futásteljesítményt kell vállalnia a buszokkal. Ugyanakkor a felhívás a fenti mennyiség mellett további 10 midi üzemeltetésére nyújt opciós lehetőséget.
A tenderkiírás szerint a BKK olyan alvállalkozóval kíván együtt dolgozni, melynek éves árbevétele az ezt megelőző két évben nem haladta meg a másfél milliárd forintot. A győztes pályázóval szemben további elvárás, hogy rendelkezzen legalább 100 darab autóbusz üzemeltetésére vonatkozó referenciával. A BKK a jelentkezések elbírálása alapján elsőként az árat veszi figyelembe, tehát várhatóan azt a pályázót hirdetik ki győztesnek, amelyik a legkedvezőbb ajánlatot nyújtja be az éves futásteljesítményre vonatkozólag.
Az elbírálásnál ugyanakkor fontos tényező a midik hajtása is, így elképzelhető, hogy a végső győztes cég alternatív hajtással közlekedő járműveket állíthat majd forgalomba. A június végén meghirdetett tenderre a BKK augusztus 14.-ig várja a jelentkezéseket. Eredményt várhatóan szeptember elején tehet közzé a közlekedési cég.

A BKK fennállása óta ez már a sokadik miditender, ugyanis az eddig meghirdetett alvállalkozói pályázatokon nem sikerült új, kis befogadóképességű buszokat forgalomba állítani Budapesten. A BKK tájékoztatása szerint mindez elsősorban az érvénytelen ajánlatok beadása miatt alakult így, melyek miatt a cég minden esetben arra kényszerült, hogy érvénytelenítse az újból és újból kiírt miditendereket.

Kommentek

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.