A Kamaz is bevonult a Krím félszigetre

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.06.15. 12.00

A Kamaz egy több mint 5 ezer kilométeres roadshow keretében népszerűsítette a gázhajtást.

Amióta Putyin kiadta az ukázt, hogy a haszonjárművek tekintetében át kell térni a gázhajtásra, azóta felgyorsult a Kamaznál az alternatív üzemanyaggal hajtott járművek fejlesztése. Pedig a 45 éves fennállását ünneplő orosz gyártó már figyelemreméltó kínálattal rendelkezik a sűrített földgázzal hajtott (CNG) teherautók terén. A gázhajtás népszerűsítését megcélzó roadshow szervezésében és támogatásában a Kamaz mellett a legnagyobb oroszországi forgalmazó a RariTEK, valamint az Orosz Energiaügyi Minisztérium is részt vett.

A roadshow-n látható járművek között volt az alacsonypadlós Nefaz gyártmányú 5299-30-51-es autóbusz, a 6520-33-es Kamaz dömper, továbbá szintén a Kamaz által gyártott 4803-as szemétszállító teherautó is. A turnén emellett részt vett a Kamaz rally kamionja, valamint egy ugyancsak az orosz cég által gyártott nyergesvontató is, melyet egy Nefaz gyártmányú félpótkocsival láttak el. A turné meglepetés résztvevője viszont a brazil Marcopolo és a Kamaz által közösen gyártott CNG kisbusz volt.

A konvoj a Kamaz Naberezsnije Cselniben található gyárából indult május 31-én és több nagyvárost érintve az oroszok által bekebelezett a Krími-félsziget fővárosába, Szimferopolba futott be június 11-én. A sajtóbeszélgetésekkel és járműbemutatókkal egybekötött roadshow összesen 5800 kilométert tett meg. Az Orosz Energiaügyi Minisztérium közlése szerint a sűrített földgázzal hajtott járművek száma 2030-ig 3,8 millió járművel emelkedhet, mintegy 8400 új töltőállomás üzembe helyezésével. A környezetbarát hajtás elterjedése Oroszországban pedig legalább 58 900 munkahelyet teremthet.

Kommentek

  • husky

    Elég modbid marketing egy katonai puccsal megszállt területen, a Kamaz nem orosz hanem Kazah gyártmány. Unkrajnába nincs reklám, mert nem lesz gáz, ha így megy tovább, de lehet nálunk sem. Van akácunk, lehet, hogy fagáz lesz a gáz, ha így megy tovább!

  • Matyi2010

    Természetesen a KAMAZ orosz nem kazah, a gyár Naberezsnije Cselniben (

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.