Gázzal hajtott csőrösök

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.06.10. 12.00

A “King of the road”-ok környezetbarát generációja áll hamarosan forgalomba az USA-ban.

Az USA harmadik legnagyobb logisztikai szolgáltatója, a Kane hét darab csőrös Volvóval frissíti több mint 200 darabos flottáját. Ezzel új korszak kezdődik a krómozott alkatrészekkel készülő, csőrös amerikai “King of the road”-ok történetében, hiszen ezek a teherautók ezek után nemcsak szépek, de környezetbarátabbak is lesznek elődeiknél.

A vállalat célja, hogy az új járművekkel csökkentse flottájának károsanyag-kibocsátását, ezáltal annak ökológiai lábnyomát is. A CNG-vel hajtott teherautók legfontosabb előnye, hogy üzemanyag-felhasználásuk kisebb költségeket emészt fel a fosszilis energiahordozóval üzemelő kamionokénál, emellett 20 százalékkal kevesebb üvegházhatást előidéző káros anyagot bocsátanak ki.

A Volvo VNL 300-as, sűrített földgázzal (CNG) közlekedő teherautók az amerikai New River Valley-i összeszerelő üzemben készülnek majd, ennek megfelelően a társaságnak az alkatrészellátással sem lesz gondja a jövőben. A svéd gyártó a háromtengelyes teherautókat a logisztikai vállalat számára nappali kabinokkal szállítja le, így azokat valószínűleg nem a hosszabb távú fuvarokra használják majd. A részben krómozott lökhárítóval ellátott kamionokat a Cummins-Westport gyártmányú, 12 literes ISX12 G típusú CNG-motorokkal gyártják.

A Volvo-csőrösök hatótávolsága 700 kilométer, ami kifejezetten jó értéknek számít a sűrített földgázzal hajtott teherautók terén. A Volvo VNL 300-as további előnye, hogy gyakorlatilag megszólalásig hasonlít dízeles társaira, hiszen a 200 barra sűrített földgáz tárolására szolgáló tartály a teherautó két oldalán, a kabin alatt kapott helyet. A járműveket a Volvo augusztusig szállítja le a Kane logisztikai vállalatnak, így azok még ebben az évben forgalomba állhatnak a cég pennsylvaniai telephelyén.

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.