Így borít kamiont a tomboló szélvihar

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2014.05.15. 17.00

Az Yvette ciklon hozta rendkívül szeles időjárás apropóján összeszedtük a természet erejével küzdő teherautó-sofőrök legrémisztőbb eseteit.

Az Yvette ciklonnal érkező szél felborított egy kamiont az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídon, ennek apropóján összeszedtük a természet erejével küzdő teherautó-sofőrök legrémisztőbb eseteit. Hatalmas felületük miatt ezeket a kamionokat veszélyezteti leginkább az orkán erejű szél.

A világ más, szélsőségesebb időjárással vert tájain már nem egy alkalommal előfordult, hogy az egész vontatmány megbillent, amikor komoly erejű széllökés keltett komoly balesetveszélyt.

1. Egyesült Államok – teljes borulás. A felvételt az USA-beli Idaho államban rögzítették, a Hansen hídon épp egy kamion haladt át, a szél pedig pokoli erővel támadt. Az eredmény már az első pillanattól sejthető, a teherautó az oldalára fordulva állt meg, és mondhatjuk, hogy olcsón megúszta – ha a másik irányból jön a széllökés, tragikus véget érhetett volna a történet.


2. Hihetetlen megmenekülés. Az egész vontatmány megcsavarodik, elemelkednek a kerekek, a borulás végül mégsem következik be. Oltári mázli!


3. Életveszély a hídon. Legfőképp a tengerszorosok felett átívelő hidak veszélyesek, a szeszélyes széllökések könnyen bajt okozhatnak. A felvételen szereplő autós saját bőrén tapasztalta ezt, amikor majdnem ráborult a mellette már dőlőfélben elsuhanó kamion.


4. Csőröst borít a szél. Sajnos ennek a sofőrnek nem volt szerencséje. Ha a nagy amerikai pusztán támad a vihar, nincs más lehetősége, csak a fohászok halk morzsolása. Ezúttal ez sem segített.


5. Még hihetetlenebb menekülés. Fel fog borulni! Tutira felborul, már csak centik kérdése!!! Nem, mégsem, sikerült talpon maradnia. Isteni szerencse? Pokoli mázli? Nem tudjuk, de arra, hogy megússza az oldalra dőlést, nem fogadtunk volna!

Kommentek

  • husky

    Az egyik hazai meterologiai honlapo volt egy elég vicces hír,hogy néhány hazai – na hát ki más mint az okostojás magyarok!!! – értetlenkedtek, hogy a Balatonon miért nem jár ma s valószínűleg holnap sem a komp! Azért megnézném mekkorát hánynának a tóba!

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Alonso: A célba érés már nagy eredmény lenne

Fernando Alonso 2017-ben Forma-1-es versenyen még nem jutott el a kockás zászlóig, reméli, hogy a frissített Honda-motorral Szocsiban legalább a célba érés összejön végre.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

F1: Szocsiban annyi a kanyarlevágós trükknek

Az FIA fekvőrendőröket szereltetett fel a szocsi pálya 2. kanyarjának bukóterébe, mostantól nem lehet ügyeskedni.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.