Modern kisbusz a Kamaztól

Kamaz-Marco Bravis

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.04.23. 12.00

Van a dolog mögött némi turpisság: az oroszok a brazilokkal fogtak össze, hogy világszínvonalú kisbuszokat gyárthassanak.

Harminc buszra szóló megrendelés érkezett a Kamaz-Marcohoz az oroszországi belgorodi területről, ami azért számít nagy sikernek, mert az orosz-brazil vegyesvállalathoz egyéves fennállása óta még nem érkezett ilyen volumenű igény. A szerződés értelmében az első tíz Bravis típusú kisbusz már forgalomba is állt Belgorodban, ugyanakkora a teljes flotta leszállítását 2015-ig kell teljesítenie a Kamaz-Marconak.

“Egyes oroszországi régiókban nagyon erőteljes a tömegközlekedési eszközök amortizációja.  Ezért, ha  szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel, akkor a Bravis akár piacvezető is lehet ebben a szegmensben. A cégünk hamarosan részt vesz a VII. Pekingi Nemzetközi Buszkiállításon ahol bemutatjuk a Bravis elővárosi és városi változatát. Ugyanakkor jelenleg is gőzerővel dolgozunk a kisbusz metángázzal hajtott változatán is.” – jegyezte meg Roman Mugerman, a Kamaz-Marco ügyvezetője.

A városi kialakítású változat beltere...

A Bravis kisbuszokat a Kamaz 3297-es alvázára építik, a rozsdamentes karosszériát pedig a brazilok gyártják horganyzott acélból és alumíniumból. A nyolc méter hosszú buszban 20 ülőhely található és összesen 50 utas szállítására alkalmas. Az Euro 4-es, négyhengeres, 178 lóerős Cummins motorral szerelt kisbuszban a világ legnagyobb gyártónak a termékeit használják fel. Így aztán semmi meglepő sincs abban, hogy a sebességváltó a ZF-től, a tengelyek a Daimlertől, a fékrendszer pedig a Knorr-Bremsétől származik. Az alvázat a tatárföldi Naberezsnije Cselniben, a karosszériát pedig a baskíriai Nyeftyekamszkban gyártják.

A társaság jelenleg az OAO Bash AvtoTrans-szal folytat előrehaladott tárgyalásokat további autóbuszok leszállításáról Penzába, Uljanovszkba, Szaratovba, Krasznodarba, valamint a finnugor Mordvin Köztársaságba. Mindent együttvéve a Kamaz-Marco 300 autóbusz eladását tervezi ebben az évben.

Kommentek

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.