Modern kisbusz a Kamaztól

Kamaz-Marco Bravis

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.04.23. 12.00

Van a dolog mögött némi turpisság: az oroszok a brazilokkal fogtak össze, hogy világszínvonalú kisbuszokat gyárthassanak.

Harminc buszra szóló megrendelés érkezett a Kamaz-Marcohoz az oroszországi belgorodi területről, ami azért számít nagy sikernek, mert az orosz-brazil vegyesvállalathoz egyéves fennállása óta még nem érkezett ilyen volumenű igény. A szerződés értelmében az első tíz Bravis típusú kisbusz már forgalomba is állt Belgorodban, ugyanakkora a teljes flotta leszállítását 2015-ig kell teljesítenie a Kamaz-Marconak.

“Egyes oroszországi régiókban nagyon erőteljes a tömegközlekedési eszközök amortizációja.  Ezért, ha  szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel, akkor a Bravis akár piacvezető is lehet ebben a szegmensben. A cégünk hamarosan részt vesz a VII. Pekingi Nemzetközi Buszkiállításon ahol bemutatjuk a Bravis elővárosi és városi változatát. Ugyanakkor jelenleg is gőzerővel dolgozunk a kisbusz metángázzal hajtott változatán is.” – jegyezte meg Roman Mugerman, a Kamaz-Marco ügyvezetője.

A városi kialakítású változat beltere...

A Bravis kisbuszokat a Kamaz 3297-es alvázára építik, a rozsdamentes karosszériát pedig a brazilok gyártják horganyzott acélból és alumíniumból. A nyolc méter hosszú buszban 20 ülőhely található és összesen 50 utas szállítására alkalmas. Az Euro 4-es, négyhengeres, 178 lóerős Cummins motorral szerelt kisbuszban a világ legnagyobb gyártónak a termékeit használják fel. Így aztán semmi meglepő sincs abban, hogy a sebességváltó a ZF-től, a tengelyek a Daimlertől, a fékrendszer pedig a Knorr-Bremsétől származik. Az alvázat a tatárföldi Naberezsnije Cselniben, a karosszériát pedig a baskíriai Nyeftyekamszkban gyártják.

A társaság jelenleg az OAO Bash AvtoTrans-szal folytat előrehaladott tárgyalásokat további autóbuszok leszállításáról Penzába, Uljanovszkba, Szaratovba, Krasznodarba, valamint a finnugor Mordvin Köztársaságba. Mindent együttvéve a Kamaz-Marco 300 autóbusz eladását tervezi ebben az évben.

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.