150 milliárdot költünk új buszokra

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.04.23. 13.00

Az elöregedett autóbuszpark korszerűsítésére 150 milliárd forintnyi keret áll rendelkezésre, amelyből a következő években évi 400-500 új busz beszerzésére futja.

Az elöregedett autóbuszpark korszerűsítésére 150 milliárd forintnyi megemelt keret áll rendelkezésre, amelyből a következő években évi 400-500 új busz beszerzésére nyílik lehetőség – jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Völner Pál szerint a buszpark megújítása azért is indokolt, mert a közösségi közlekedés nagyobb hányada a közutakon zajlik, a vasút csupán a települések 26 százalékát érinti.

Az elmúlt időszakban a főváros és az agglomeráció autóbuszparkjának cseréjén volt a hangsúly, ennek során 300 új jármű áll üzembe, közülük 150 már közlekedik is. Az új buszok beszerzésére közbeszerzési pályázatokat írnak ki, ezeken a hazai gyártók is jó eséllyel indulhatnak.

A következő években megvalósítandó stratégia a vasúti és az autóbuszos közlekedés közötti egészséges egyensúly arányának megteremtését célozza meg, például a csatlakozásoknál a vonat-busz menetrend összehangolásával.

Kommentek

  • DTF

    nagyon jó dolgok ezek az új buszok, csak a karbantartásra és az utak minőségére nem gondolnak. Szerencsétlen 7-8 éves volvo buszok (1-es villamósptók is, hungária a villamosfelújítás óta még katasztrófáliabb állpaotban van) úgy néznek ki, mint a 1520 éves ikarusok. Mi lesz itt a merci buszokkal? mert takarítva azok nemigen vannak sajnos.

  • Kempelen10.

    Erről csak az utasok tehetnek. Ők utaznak a buszokon, ők is lakják le őket.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.