Már készülnek az új Ikarusok

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.04.11. 12.00

Több mint 10 év után állhatnak forgalomba ismét új Ikarus buszok Budapesten, ráadásul azokat a BKV szereli össze.

A BKK és a BKV között megkötött közszolgáltatási szerződés alapján a fővárosi közlekedési vállalat 18 db Ikarus V127 típusú autóbusz gyártására és szállítására kötött szerződést, melyek úgynevezett PKD-konstrukcióban készülnek, tehát a BKV üzemeltetőként végzi azok végszerelését. Az első jármű összeszerelése már megkezdődött, idén nyárig pedig 3 busz készül el, a további 15 darabos opció lehívásáról ezután, a tapasztalatok függvényében születhet döntés.

A tizenkét méter hosszú, szóló kivitelű, teljes mértékben alacsonypadlós Ikarus V127-eseket Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelő, Cummins gyártmányú dízelmotorokkal gyártják. A részben kiszerelt vázak fényezését és a helyszínre szállított részegységek beépítését a BKV saját műhelyi kapacitásával a Kelenföldi buszgarázsban hajtja végre, emellett ugyancsak a közlekedési vállalat biztosítja az akkumulátorokat, a gumiabroncsokat, a jegykezelőket és a fedélzeti zártláncú kamerarendszert. Ha kíváncsi vagy hol tart az első példány összeszerelése, kattints valamelyik képre és csodás galéria nyílik! 

A buszok vételára 52 millió forint, melyet a BKV további összesen 3,5 millió forintnyi anyaggal és körülbelül 2,5 millió forint értékű munkával egészít ki, amely így kedvező végső beszerzési árat jelent. A megállapodás szerint idén három járművet raknak össze a BKV-nál, a további 15 darab autóbusz pedig jövőre érkezhet Budapestre feltéve, ha a fővárosi közlekedési vállalat megrendeli őket.

Nyílt nap Kelenföldön

A Kelenföldi buszgarázs szombaton nyílt napot tart abból az alkalomból, hogy 65 éve adták át a telephely szerelőcsarnokát. Holnap 10 – 16 óra között családi és szakmai programokkal várják az üzemegység dolgozói a látogatókat. Az érdeklődők többek között megismerhetik és kipróbálhatják az NKH és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kreszfelfrissítő-, valamint a tanulóknak kidolgozott e-learning programját, amely a felelősségteljes közlekedés hangsúlyozását, a balesetek veszélyének felismerését célozza meg.

A Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Pályaalkalmasság Vizsgálati Főosztályának szakemberei speciális vizsgálóeszközzel mérik a sofőrök reakcióidejét, koordinációs és koncentrációs képességeit, de a látogatók kipróbálhatják azt is, milyen érzés részeg szemüvegben közlekedni gokarttal és gyalogosan egyaránt, mindezek mellett a  Széchenyi Vasútmodellező Klub és a Magyar LEGO-Vasút Klub jóvoltából terepasztalok, valamint az Élő Mini Világ Alapítvány öko-busza várja az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt nosztalgia-autóbuszok közlekednek, melyek ezúttal díjmentesen vehetők igénybe.

Forrás: Vezess

Kommentek

 • swattos

  Mondhatjuk azt, hogy akkor ezek kézműves buszok lesznek? Mert olyan trendi jelző ez mostanság.

 • machomen

  Minden ami kézzel készül jó drága…..
  Tehát a jegyek is drágák lesznek ezekre a buszokra???? :-)

 • cihinho

  Ezt én nem értem…. 1. Győrben ill. Mosonmagyaróváron itt a felépített jól működő buszgyár erre Pesten egy garázsban tákolják össze ugyanannyi (vagy még több) pénzből ezeket a buszokat… 2. Amerikai Cummins motorokat használnak – támogatva az amerikai ipart – az európai Iveco (ez van a Credokban) helyett…. 3. Ezekhez a tákolt buszokhoz öt év múlva lesz alkatrész? Ezek a dolgok senkinek nem tűnnek fel????

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.