Szigorúan ellenőrzik a teherjárműveket

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.02.11. 12.00

A nemzetközi ellenőrzés kiterjed a járművek műszaki állapotára, a vezetési és pihenőidők megtartására, valamint a járművezetők vezetési alkalmasságának vizsgálatára.

Már tíz éve, hogy a magyar rendőrség a TISPOL (European Traffic Police Network) teljes jogú tagja, ennek megfelelően részt vesz különböző nemzetközi akciók és kampányok végrehajtásában. A szervezet ellenőrzési tervében idén összesen kilenc nemzetközi közúti ellenőrző akció végrehajtása szerepel, közülük az első erre a hétre esik. A teherautók és az autóbuszok ellenőrzését hétfőtől vasárnap estig végzik.

A kampány során a TISPOL-hoz tartozó tagállamok rendőri szervei egy időben, azonos szempontok alapján vizsgálják a haszonjárműveket és azok sofőrjeit. A részt vevő országok száma várhatóan meghaladja a 25-öt, így az akció az öreg kontinens jelentős részére kiterjed. Magyarországon a fokozott ellenőrzés szerda éjfélig tart. Ezért a napokban a teherautó- és autóbuszvezetők az ország bármely pontján – a fővárosban és vidéken egyaránt – számíthatnak célellenőrzésekre. Az ellenőrzés a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködésében történik.

Az ellenőrzések a tehergépjármű- és autóbusz-közlekedés valamennyi területére kiterjed: így az okmányokra, a vezető alkalmasságára, a vezetési és pihenőidő megtartására, a járművek műszaki állapotára, a rakomány megfelelő rögzítésére. A vizsgálat tapasztalatait a rendőrség összesíti, majd az eredményeket elküldi a TISPOL Operational Group részére, mely európai szintű értékelést készít.

Kommentek

  • HakapesziM

    “A vizsgálat tapasztalatait a rendőrség összesíti, majd az eredményeket megküldi a TISPOL Operational Group részére, mely európai szintű értékelést készít””

    Arra is felhívják a figyelmet, hogy nincs elég parkoló? Nem lehet este 8 után szinte egész Európában normálisan megállni, s ebben hazánk is igen élen jár, egy darab nem sok, de annyi megfelelő “autohof” nincs. Mielőtt keménykednek először a feltételeket kell megteremteni, nem tudunk időben megállni, mert sokszor csak az ötödik – sokadik parkolóban van hely, egymás hegyén – hátán állnak a kamionok. Még tán a franciáknál a legjobb a helyzet. Ezt persze tudják a rendőrök is, egy német BAG – os nem fog megbüntetni ha hétköznap este 8 – 10 között vezetek kicsivel többet a megengedettnél. A magyar NKH – s rögtön hazavág, mert ez a dolga, a pénzgyűjtés. Repkednek a 400 ezres büntetések, mikor a lakosság nem kis része a hiteleit nyögi. Nem lepődnék meg ha egyszer egy kizsigerelt sofőr valami kétségbeesett dologra vetemedne.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.