Szigorúan ellenőrzik a teherjárműveket

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.02.11. 12.00

A nemzetközi ellenőrzés kiterjed a járművek műszaki állapotára, a vezetési és pihenőidők megtartására, valamint a járművezetők vezetési alkalmasságának vizsgálatára.

Már tíz éve, hogy a magyar rendőrség a TISPOL (European Traffic Police Network) teljes jogú tagja, ennek megfelelően részt vesz különböző nemzetközi akciók és kampányok végrehajtásában. A szervezet ellenőrzési tervében idén összesen kilenc nemzetközi közúti ellenőrző akció végrehajtása szerepel, közülük az első erre a hétre esik. A teherautók és az autóbuszok ellenőrzését hétfőtől vasárnap estig végzik.

A kampány során a TISPOL-hoz tartozó tagállamok rendőri szervei egy időben, azonos szempontok alapján vizsgálják a haszonjárműveket és azok sofőrjeit. A részt vevő országok száma várhatóan meghaladja a 25-öt, így az akció az öreg kontinens jelentős részére kiterjed. Magyarországon a fokozott ellenőrzés szerda éjfélig tart. Ezért a napokban a teherautó- és autóbuszvezetők az ország bármely pontján – a fővárosban és vidéken egyaránt – számíthatnak célellenőrzésekre. Az ellenőrzés a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködésében történik.

Az ellenőrzések a tehergépjármű- és autóbusz-közlekedés valamennyi területére kiterjed: így az okmányokra, a vezető alkalmasságára, a vezetési és pihenőidő megtartására, a járművek műszaki állapotára, a rakomány megfelelő rögzítésére. A vizsgálat tapasztalatait a rendőrség összesíti, majd az eredményeket elküldi a TISPOL Operational Group részére, mely európai szintű értékelést készít.

Kommentek

  • HakapesziM

    “A vizsgálat tapasztalatait a rendőrség összesíti, majd az eredményeket megküldi a TISPOL Operational Group részére, mely európai szintű értékelést készít””

    Arra is felhívják a figyelmet, hogy nincs elég parkoló? Nem lehet este 8 után szinte egész Európában normálisan megállni, s ebben hazánk is igen élen jár, egy darab nem sok, de annyi megfelelő “autohof” nincs. Mielőtt keménykednek először a feltételeket kell megteremteni, nem tudunk időben megállni, mert sokszor csak az ötödik – sokadik parkolóban van hely, egymás hegyén – hátán állnak a kamionok. Még tán a franciáknál a legjobb a helyzet. Ezt persze tudják a rendőrök is, egy német BAG – os nem fog megbüntetni ha hétköznap este 8 – 10 között vezetek kicsivel többet a megengedettnél. A magyar NKH – s rögtön hazavág, mert ez a dolga, a pénzgyűjtés. Repkednek a 400 ezres büntetések, mikor a lakosság nem kis része a hiteleit nyögi. Nem lepődnék meg ha egyszer egy kizsigerelt sofőr valami kétségbeesett dologra vetemedne.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.