Új kijelzőket kapnak a Volvók

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.01.23. 12.00

A BKK megkezdte a tavaly vásárolt 38 darab szóló kivitelű Volvo felszerelését a FUTÁR-kijelzőkel.

A használt, alacsonypadlós, szóló kivitelű autóbuszokban a BKV az eredeti kijelzőket nem használta, helyette táblákkal oldotta meg a viszonylatkijelzést. Igaz, a kijelzőket vezérlő FUTÁR-berendezéseket már korábban beépítették a járművekbe, azonban a kívül sötét alapon narancssárgásan világító útvonalkijelzők, valamint az új, belső elektronikus utastájékoztatók még hiányoztak a buszokból. Néhány héten belül az utasok ezeken a járműveken is az elektronikus kijelzőkön kaphatnak tájékoztatást a megállóhelyekről, az átszállási kapcsolatokról, valamint a járat útirányáról. A BKK a korábban beszerzett Mercedes Citarókról sem feledkezik meg, hiszen az év első negyedében ezek is megkapják az elektronikus kijelzőket.
A FUTÁR fedélzeti eszköznek köszönhetően a hangbemondás már valamennyi bilikék Volvón működik, köszönhetően a műholdas pozíció meghatározásnak. Ez valamivel pontosabb, mint a korábbi járművezetői bemondás, illetve a kézzel léptetett, előre felvett régi bemondások. A Volvók esetében a kijelzők beszerelése jelenleg is tart és várhatóan a következő hetekben befejeződik. A BKK eddig 20 db járművet szerelt fel az új belső és külső kijelzőkkel.

A Hollandiából, a Veolia Transporttól vásárolt 38 darab Volvo buszhoz hasonlóan folyamatosan újabb járművek álltak és állnak forgalomba, amit a FUTÁR projekt 2010-es indulásakor nem lehetett előre látni. Ezért a BKK 2013-ban kiegészítő közbeszerzéseket írt ki, melyek segítségével a használtan beszerzett Volvo autóbuszokba is új kijelző kerülhet. A kijelző-telepítési és szerelési a BKK megbízásából a Synergon végzi el.

Forrás: BKK

Kommentek

Ennyibe kerül az új Lada itthon, holnaptól lehet venni

Bemutatták Magyarországon is a Lada Vestát, és végre kiderült, hogy mennyibe fog kerülni. A forgalmazás március első napján, azaz szerdán kezdődik.

F1: Az FIA üzent a csapatoknak, érik a botrány

A Nemzetközi Automobil Szövetség megüzente a Forma-1-es csapatoknak, hogy a vitatott futóműkonstrukciók megváltoztatására kényszerítheti őket.

Kipróbáltuk a világ legcsúnyább autóját

A csúnyaautó-válogatások örök dobogósa, legendás autóipari kudarc, túl hamar jött zseniális koncepció, tákolt borzalom, a világ leghíresebb kémiatanár-droggyárosának ikonikus járműve: hölgyeim és uraim, íme, egy igazi, ráadásul Magyarországon futó Pontiac Aztek!

F1: Videón, ahogy rögtön kicsúszott az újonc

Lance Strollt nem törte össze, hogy az első tesztnapján rögtön hibázott a Williamsszel. Elveszett egy egész nap.

Ha Ferrariba ülsz, soha ne indulj el így

Van, akiknek úgy hozta a sors, hogy egy Ferrari vezetőülésében találta magát, és van, akinek ez a feladat meghaladja a vezetői képességeit. Ha ez a két körülmény adott, akkor születnek ilyen videók.

Újabb női tesztpilóta a Forma-1-ben

A svájci Sauber-csapat a kolumbiai GP3-versenyzőnőt, Tatiana Calderont igazolta fejlesztőpilótaként.

F1: Nézd meg mozgásban az összes idei autót!

Hétfőn elkezdődött az előszezoni tesztelés Barcelonában, az összes F1 csapat 2017-es autója bemutatkozott már pályán.

F1: Folytatódik a McLaren vergődése

A második barcelonai tesztnap délelőttje is a Mercedesé volt, miközben több csapat autója is a garázsban vesztegelt. A McLarennél megint motort kellett cserélni.

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

Bűnös és fizet a gyilkos légzsákok gyártója

A Takata hivatalosan is bűnösnek vallotta magát az általa gyártott, világszerte legalább 15 emberéletet követelő hibás légzsákok miatt, és beleegyezett az egymilliárd dolláros büntetőbírság kifizetésébe – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Magyar ötlettel alakulhat át az autós kárrendezés

A gépjármű-kárrendezési folyamatokat támogatja a KárWeb nevű hazai startup. A szolgáltatás próbaüzeméhez már csatlakozott az egyik vezető biztosító.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.