Rongálókat fogott a buszvezető – videó

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.01.21. 17.00

Egy hatfős társaság egyik tagja megrongálta a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatója, a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro típusú buszát.

Január 11-én éjjel egy fiatalokból álló hatfős társaság egyik tagja megrongálta a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatója, a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro típusú buszát. A járművezető észlelte az esetet, ezért a következő megállóban zárt ajtóknál kérdőre vonta a társaságot, és a rendőrséget is értesítette. A továbbiakban velük szemben a rendőrség intézkedett.

A rongálás általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a budapesti közlekedési járatokon, és hatalmas költséget jelent. Ezeket az összegeket inkább járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordítaná a BKK.

A társaság szerint az eset és a róla készült videofelvétel rámutat, hogy mennyire hasznos és fontos az utasok és a járművek kamerarendszerrel való védelme. Éppen ezért a jövőben minden újonnan forgalomba állított járműbe, valamint a nagykörúti Combinókba is beépítenek ilyen védelmi eszközöket.

Kommentek

 • ladigidy

  Már régen az összes tömegközlekedési járműre fel kellett volna szerelni a kamerarendszereket. Biztosan nagy költség lett volna, de az értelmetlen rongálások még nagyobb költségekkel jártak, járnak, arról nem is beszélve, hogy hány jármű esett így ki a forgalomból. Csak hát nehogy az ombudsman megvétozza személyi jogokra való hivatkozással. Aki normális, az nem fél a kameráktól, aki pedig rongálna, zsebelne, rendellenesen viselkedne, az pedig igenis féljen a lebukás veszélyétől, és persze a kártérítéstől, és szigorú büntetéstől is. Így lehetne rendet teremteni a járműveken.

 • Rammstein87

  Balkán….
  Nincs olcsóbb a Mercinél?? Amiért “nem annyira kár” ?

 • péloday

  Szerintem meg simán szerencséje volt a buszvezetőnek ,hogy nem csapták pofán ! Félre értés ne essék nem az elkövetők oldalán állok ! Csak ez a cikk azt sugallja,hogy a kamera rendszer micsoda nagy ötlet és megvédi mind a tulajdont, mind az embert .

 • Steppenwolf

  péloday – 2014.01.22 01:40

  Nyilván hülyeség a kamerarendszer és azért van tőlünk nyugatabbra már minden tömegközlekedési jármű felszerelve vele, mert ott nem olyan okosak mint te, és még nem jöttek rá, hogy semmi értelme.
  Mondjuk tény, hogy kell némi koherens gondolkodás, hogy felmérje az ember, hogy a biztonsági kamera nem véd önmagában, de visszatartó ereje van azzal, hogy vége az arc nélküli, rábizonyíthatatlan, nullához konvergáló lebukási esélyű rongálásoknak.

 • péloday

  Steppenwolf – 2014.01.22 12:06

  Sehol nem írtam ,hogy hülyeség sem azt,hogy nincs értelme !
  Lefordítom,hogy te is megértsd . Általában(ugyan nem mindig)a rongálások zöme ittas állapotban történik,ilyenkor nem biztos,hogy megfelelő döntést hozz az ember. Remélem eddig tudsz követni ? Kamera ide vagy oda a sofőrnek szerencséje volt,hogy nem bántották ! Remélem most már érti egy olyan”okos”ember is mint te ? A bankban is van kamera,még is kirabolják , és rosszabb esetben embereket is ölnek közben! Tehát a lényeg,hogy önmagában a kamera nem véd meg ! Én erre az esetre értettem azt,hogy szerencséje volt a buszvezetőnek. Hat emberre rá zárja az ajtót és kérdőre vonja őket ?! Akárhogy is van, szerencséje volt. Lehetett volna úgy is, hogy ez is : Megállt,bezárta az ajtókat,kérdőre vonta a hat embert mire ők ütlegelni kezdték amit végig vett a kamera !

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.