Rongálókat fogott a buszvezető – videó

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.01.21. 17.00

Egy hatfős társaság egyik tagja megrongálta a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatója, a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro típusú buszát.

Január 11-én éjjel egy fiatalokból álló hatfős társaság egyik tagja megrongálta a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatója, a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro típusú buszát. A járművezető észlelte az esetet, ezért a következő megállóban zárt ajtóknál kérdőre vonta a társaságot, és a rendőrséget is értesítette. A továbbiakban velük szemben a rendőrség intézkedett.

A rongálás általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a budapesti közlekedési járatokon, és hatalmas költséget jelent. Ezeket az összegeket inkább járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordítaná a BKK.

A társaság szerint az eset és a róla készült videofelvétel rámutat, hogy mennyire hasznos és fontos az utasok és a járművek kamerarendszerrel való védelme. Éppen ezért a jövőben minden újonnan forgalomba állított járműbe, valamint a nagykörúti Combinókba is beépítenek ilyen védelmi eszközöket.

Kommentek

 • ladigidy

  Már régen az összes tömegközlekedési járműre fel kellett volna szerelni a kamerarendszereket. Biztosan nagy költség lett volna, de az értelmetlen rongálások még nagyobb költségekkel jártak, járnak, arról nem is beszélve, hogy hány jármű esett így ki a forgalomból. Csak hát nehogy az ombudsman megvétozza személyi jogokra való hivatkozással. Aki normális, az nem fél a kameráktól, aki pedig rongálna, zsebelne, rendellenesen viselkedne, az pedig igenis féljen a lebukás veszélyétől, és persze a kártérítéstől, és szigorú büntetéstől is. Így lehetne rendet teremteni a járműveken.

 • Rammstein87

  Balkán….
  Nincs olcsóbb a Mercinél?? Amiért “nem annyira kár” ?

 • péloday

  Szerintem meg simán szerencséje volt a buszvezetőnek ,hogy nem csapták pofán ! Félre értés ne essék nem az elkövetők oldalán állok ! Csak ez a cikk azt sugallja,hogy a kamera rendszer micsoda nagy ötlet és megvédi mind a tulajdont, mind az embert .

 • Steppenwolf

  péloday – 2014.01.22 01:40

  Nyilván hülyeség a kamerarendszer és azért van tőlünk nyugatabbra már minden tömegközlekedési jármű felszerelve vele, mert ott nem olyan okosak mint te, és még nem jöttek rá, hogy semmi értelme.
  Mondjuk tény, hogy kell némi koherens gondolkodás, hogy felmérje az ember, hogy a biztonsági kamera nem véd önmagában, de visszatartó ereje van azzal, hogy vége az arc nélküli, rábizonyíthatatlan, nullához konvergáló lebukási esélyű rongálásoknak.

 • péloday

  Steppenwolf – 2014.01.22 12:06

  Sehol nem írtam ,hogy hülyeség sem azt,hogy nincs értelme !
  Lefordítom,hogy te is megértsd . Általában(ugyan nem mindig)a rongálások zöme ittas állapotban történik,ilyenkor nem biztos,hogy megfelelő döntést hozz az ember. Remélem eddig tudsz követni ? Kamera ide vagy oda a sofőrnek szerencséje volt,hogy nem bántották ! Remélem most már érti egy olyan”okos”ember is mint te ? A bankban is van kamera,még is kirabolják , és rosszabb esetben embereket is ölnek közben! Tehát a lényeg,hogy önmagában a kamera nem véd meg ! Én erre az esetre értettem azt,hogy szerencséje volt a buszvezetőnek. Hat emberre rá zárja az ajtót és kérdőre vonja őket ?! Akárhogy is van, szerencséje volt. Lehetett volna úgy is, hogy ez is : Megállt,bezárta az ajtókat,kérdőre vonta a hat embert mire ők ütlegelni kezdték amit végig vett a kamera !

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.