Rongálókat fogott a buszvezető – videó

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.01.21. 17.00

Egy hatfős társaság egyik tagja megrongálta a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatója, a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro típusú buszát.

Január 11-én éjjel egy fiatalokból álló hatfős társaság egyik tagja megrongálta a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatója, a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro típusú buszát. A járművezető észlelte az esetet, ezért a következő megállóban zárt ajtóknál kérdőre vonta a társaságot, és a rendőrséget is értesítette. A továbbiakban velük szemben a rendőrség intézkedett.

A rongálás általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a budapesti közlekedési járatokon, és hatalmas költséget jelent. Ezeket az összegeket inkább járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordítaná a BKK.

A társaság szerint az eset és a róla készült videofelvétel rámutat, hogy mennyire hasznos és fontos az utasok és a járművek kamerarendszerrel való védelme. Éppen ezért a jövőben minden újonnan forgalomba állított járműbe, valamint a nagykörúti Combinókba is beépítenek ilyen védelmi eszközöket.

Kommentek

 • ladigidy

  Már régen az összes tömegközlekedési járműre fel kellett volna szerelni a kamerarendszereket. Biztosan nagy költség lett volna, de az értelmetlen rongálások még nagyobb költségekkel jártak, járnak, arról nem is beszélve, hogy hány jármű esett így ki a forgalomból. Csak hát nehogy az ombudsman megvétozza személyi jogokra való hivatkozással. Aki normális, az nem fél a kameráktól, aki pedig rongálna, zsebelne, rendellenesen viselkedne, az pedig igenis féljen a lebukás veszélyétől, és persze a kártérítéstől, és szigorú büntetéstől is. Így lehetne rendet teremteni a járműveken.

 • Rammstein87

  Balkán….
  Nincs olcsóbb a Mercinél?? Amiért “nem annyira kár” ?

 • péloday

  Szerintem meg simán szerencséje volt a buszvezetőnek ,hogy nem csapták pofán ! Félre értés ne essék nem az elkövetők oldalán állok ! Csak ez a cikk azt sugallja,hogy a kamera rendszer micsoda nagy ötlet és megvédi mind a tulajdont, mind az embert .

 • Steppenwolf

  péloday – 2014.01.22 01:40

  Nyilván hülyeség a kamerarendszer és azért van tőlünk nyugatabbra már minden tömegközlekedési jármű felszerelve vele, mert ott nem olyan okosak mint te, és még nem jöttek rá, hogy semmi értelme.
  Mondjuk tény, hogy kell némi koherens gondolkodás, hogy felmérje az ember, hogy a biztonsági kamera nem véd önmagában, de visszatartó ereje van azzal, hogy vége az arc nélküli, rábizonyíthatatlan, nullához konvergáló lebukási esélyű rongálásoknak.

 • péloday

  Steppenwolf – 2014.01.22 12:06

  Sehol nem írtam ,hogy hülyeség sem azt,hogy nincs értelme !
  Lefordítom,hogy te is megértsd . Általában(ugyan nem mindig)a rongálások zöme ittas állapotban történik,ilyenkor nem biztos,hogy megfelelő döntést hozz az ember. Remélem eddig tudsz követni ? Kamera ide vagy oda a sofőrnek szerencséje volt,hogy nem bántották ! Remélem most már érti egy olyan”okos”ember is mint te ? A bankban is van kamera,még is kirabolják , és rosszabb esetben embereket is ölnek közben! Tehát a lényeg,hogy önmagában a kamera nem véd meg ! Én erre az esetre értettem azt,hogy szerencséje volt a buszvezetőnek. Hat emberre rá zárja az ajtót és kérdőre vonja őket ?! Akárhogy is van, szerencséje volt. Lehetett volna úgy is, hogy ez is : Megállt,bezárta az ajtókat,kérdőre vonta a hat embert mire ők ütlegelni kezdték amit végig vett a kamera !

34 évet vezetett jogosítvány nélkül a magyar férfi

Próbálkozott a vizsgával, végül nem jött össze, így 34 évig vezetett jogsi nélkül, most kapták el a rendőrök.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.