Tisztogatás a kisteherautók piacán

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.01.15. 11.00

Több mint negyedével, kilométerenként 203 grammról legfeljebb 147 grammra csökkenti kötelező jelleggel a 3,5 tonna maximális össztömegű teherautók megengedett széndioxid-kibocsátását az Európai Parlament (EP) által kedden elfogadott jogszabály-tervezet 2020-tól.

A javaslat formális elfogadásához még a szakminisztereket tömörítő tanácsnak is rá kell bólintania a tervezetre, ám ez a parlament közleménye szerint már csak puszta formalitás, a tanács informálisan már elfogadta a jogszabályt.

“Nehéz tárgyalások vezettek a kompromisszumhoz. Örülök, hogy végig ellen tudtunk állni a határérték megváltoztatására irányuló nyomásnak. A kisteherautók élettartama hosszabb, mint a személygépkocsiké, ezért volt fontos ekkora időtávban gondolkodnunk” – fogalmazott a javaslat felelőse az EP-ben, a liberális német képviselő, Holger Krahmer. A szövegbe az Európai Parlament kezdeményezésére került bele az a kitétel, hogy az új szabály csak azoknak az autógyártóknak a kisteherautóira vonatkozik majd, amelyek évente ezernél több járművet állítanak elő.

A parlament közleményéből az is kiderül, hogy maga a szabály nem konkrétan a kisteherautókra vonatkozik. Azoknak az autógyártóknak, amelyek kisteherautót is gyártanak és forgalmaznak az EU-ban, a teljes modellpaletta átlagában kell teljesíteniük az előírást. Ezért azok a gyártók, amelyek az átlag fölötti széndioxid-kibocsátású teherautót hoznak majd forgalomba, egy környezetkímélőbb modell egyidejű bevezetésével lesznek kénytelenek a küszöbérték alá szorítani a kérdéses károsanyag-kibocsátást.

Emellett a parlament arra is biztosítékot kért és kapott a javaslat vitája során, hogy a javaslattételi joggal rendelkező Európai Bizottság kezdeményezze egy olyan rendszer bevezetését, amely a jelenleginél megbízhatóbbá teheti a károsanyag-kibocsátás mérését. Most ugyanis a képviselők szerint a környezetvédelmi vizsgálatok során az autógyártók számos kiskaput kihasználnak annak érdekében, hogy olyan fogyasztási és kibocsátási értékeket tüntethessenek fel járműveiken, amelyeket mindennapos vezetés során szinte lehetetlen elérni.

(Forrás: MTI)

Kommentek

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

Bűnös és fizet a gyilkos légzsákok gyártója

A Takata hivatalosan is bűnösnek vallotta magát az általa gyártott, világszerte legalább 15 emberéletet követelő hibás légzsákok miatt, és beleegyezett az egymilliárd dolláros büntetőbírság kifizetésébe – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Magyar ötlettel alakulhat át az autós kárrendezés

A gépjármű-kárrendezési folyamatokat támogatja a KárWeb nevű hazai startup. A szolgáltatás próbaüzeméhez már csatlakozott az egyik vezető biztosító.

Kiderült, mikor és mitől kapnak defektet a magyarok

Tízből legalább négy magyar autósnak volt már defektje az elmúlt öt évben, ráadásul ezeknek több mint fele jellemzően délután és este, sötétedés után történt, minden másodikat pedig szög vagy kátyú okozott.

F1: A Red Bull-főnök beszólt a McLarennek

A Red Bull csapatfőnökének nagyon nem tetszenek az idén újra megjelent cápauszonyok, mindent megtesz majd, hogy a jövő évre eltűnjenek. Valami más is bántja Christian Horner szemét.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

Kitakarította az autóját, azonnal milliomos lett

Autója takarítása közben talált meg egy rég elveszett lottószelvényt, és lett egy csapásra milliomos egy nagypapa a kelet-ausztráliai Newcastle-ben.

F1: Hamilton a Merci szépségére épít

Lewis Hamilton szerint a Mercedes 2017-es Forma-1-es autója mindenki másénál jobban néz ki, ezért a bajnokságban is az élen lehet a helye.

Két percig küzdött a tankolással a srác egy hazai önkiszolgáló benzinkúton

A fiatal srác nem tudott megbirkózni a tankolás feladatával, és mivel önkiszolgáló kút szerepel a felvételen, így a személyzet segítségére sem számíthatott. Kétpercnyi elkeseredett küzdelem után feladta a harcot, és tankolatlanul távozott.

Elkormányoz, ha veszélyt szimatol a Volvo új szabadidőjárműve

Folytatja biztonságtechnológiai offenzíváját a Volvo. A hamarosan színre lépő XC60 fedélzetén olyan ütközésmegelőző rendszer működik, amely kikerüli az akadályt.

Tudod, mi az a lekaparható rész a jogsi hátulján?

Mindenki tudja, hogy a jogosítványán van egy kaparós sorsjegy rubrika, de azt csak nagyon kevesen, hogy ez pontosan mit is takar. Most képbe hozunk.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.