Mézeskalácsért buszjegyet kaptak

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.12.18. 12.00

A sztori nem Jancsi és Juliskáról szól és nem is mese. Egy napig mézeskaláccsal lehetett kifizetni a jegy árát egy finn közlekedési vállalatnál.

A Matkahuolto édes akcióval lepte meg utasait az év egyik legforgalmasabb időszakában. A többek között távolsági járatok üzemeltetésével foglalkozó magánvállalat egy napig eredeti, mézeskalácsból készült jegyeket is elfogadott az utasoktól. A társaság azonban feltételekhez kötötte az ingyenes utazást.
Az utasoknak a saját készítésű mézeskalácsaikon fel kellett tüntetniük az indulási helyet és a célállomást, továbbá az utazás időpontját. Igaz, ez utóbbi nem volt bonyolult, hiszen az akció csak egy napig tartott. A játékban résztvevőknek azonban az ehető jegyeket az utazás előtt valódi, papír alapú szelvényekre kellett váltaniuk a közlekedési társaság valamely jegyértékesítési irodájában. Enélkül ugyanis nem volt lehetőség a díjmentes utazásra.

A szabályok szerint a tegnapi a mézeskalács sütivel érkező utas csak egy személy részére, egy viszonylaton való egyszeri utazásra volt jogosult. Az akció egyetlen szépséghibája, hogy az ingyenes jegyek csak korlátozott számban álltak rendelkezésre és a cég tájékoztatása szerint ezek már kora délutánra elfogytak. Annak ellenére, hogy a Matkahuolto még tegnap délelőtt 1000 darabra emelte az ingyenesen kiadható jegyek számát.

A Matkahuolto közlekedési vállalatot 1933-ban alapították magántársaságként. A Helsinki központú céget jelenleg jegyértékesítéssel, csomagszállítással és cafeteria jegyek értékesítésével foglalkozik. A finn társaság jelenleg több mint 700 alkalmazottal rendelkezik. A cég emancipációs szintjét jelzi, hogy az 1950-es években a Matkahuoltonál dolgozó 320 főből 256 alkalmazott nő volt.

Kommentek

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.