Optimista évértékelés

Fiat haszonjárművek 2013

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.12.14. 12.00

A Fiat Magyarország évértékelő sajtótájékoztatón számolt be legfrissebb eredményeiről és a jövő évi tervekről. 2014-ben olaszok továbbra is segítik a lopott autók felderítését.

Az idei évben (december nélkül) 12 százalékos piaci részesedésre tett szert a Fiat haszonjármű üzletága Európában. Ennél kicsit jobb eredményt értek el az olaszok hazánkban, főleg a Ducato és a Dobló modelleknek köszönhetően. Bár a márka kiemelt célja, hogy elérje a 2009 előtti értékesítési szintet, a régiós eredmények tekintetében elmondható, hogy mérsékelt csökkenés volt tapasztalható idén az előző évekhez képest.

A legjobban Csehország teljesített, ahol 14 435 Fiat haszonjárművet értékesítettek, míg északi szomszédunknál 5968 darab talált gazdára. Szlovákia mellett hazánkban is zsugorodtak az eladások, hiszen Magyarországon 11 338 járművet adtak el, ami 449 darabbal kevesebb a tavalyinál. Bár bő két hét van még hátra ebből az évből, ennek ellenére nem valószínű, hogy idén jelentős bővülést érne el a Fiat Magyarországon, hiszen 2013 során a legerősebb hónapban, novemberben 184 haszonjárművet értékesített az olasz gyártó. Összességében Közép-Európában (Lengyelország nélkül) 3 százalékos bővülést ért el a több mint 110 éves márka.

A hazai haszonjármű piacon továbbra is a Ford piacvezető 2328 járművel, mely 21,45 százalékos piacrészesedést jelent. Őt követi a Fiat 1595 darabbal, mely 14,7 százalékos piacrészesedést jelent. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a Volkswagen foglalja el 1388 járművel, mely 12,79 százalékot tesz ki az összes eladásból.

A jövőbeli terveket illetően a Fiat magyarországi képviselete arról tájékoztatta magazinunkat, hogy 2014-ben tervezik bemutatni az új Ducatót, mely már Euro 6-os motorokkal készülne. Mindamellett olasz gyártó célul tűzte ki, hogy jövőre többet értékesít a Ducato Flex Floor típusból, melynek különlegessége, hogy padlólemezén az ülések tetszőlegesen variálhatóak, sőt, akár kerekes székek rögzítésére is van lehetőség.

A Fiat magyarországi képviselete a jövőben is folytatja az együttműködést a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülettel (NAKE) és ennek megerősítése érdekében egy kamerát adtak át Vezda Lászlónak, a NAKE elnökének. Az eszköz nagyban leegyszerűsítheti a lopott autók felderítését, használatához ugyanis nincs szükség laptopra vagy egyéb kütyüre hiszem már egy okostelefonnal is vezérelhető.  

Kommentek

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.