Fogadjon örökbe buszmegállót!

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.10.27. 12.00

Veteránbuszos városnézést nyerhetnek azok a miskolci lakosok akik részt vesznek egy megálló csinosítási kezdeményezésben.

A Miskolci Városi Közlekedési Vállalat (MVK Zrt.) legújabb kezdeményezésének köszönhetően a miskolciak buszmegállókat fogadhatnak örökbe.  A “Legyen olyan a buszmegálló, amilyennek szeretné!” szlogenhez hűen a városban élők kicsinosíthatják azokat. A közlekedési vállalat azért döntött a nem mindennapi projekt elindítása mellett, mert a társaság szerint a megállók is a település szerves részét képezik, hasonlóan a terekhez, utcákhoz, járdákhoz, parkokhoz.

Az MVK Zrt. szerint miközben az utasok észrevétlenül használják őket, többé válnak, mint egy várakozásra alkalmas hely. A megállók ugyanis találkozóhelyek és beszélgetések színtere ezért szerencsés esetben akár több esztétikai értéket is hordozhatnak. Ezért a közlekedési társaság közös összefogással, megállóit felajánlva szeretné szebbé, különlegesebbé, vonzóbbá tenni ezeket a tereket. A felhívás további célja, hogy a megállóhelyek kicsinosításával a lakosok közvetlen környezetüket is együtt tegyék szebbé, látványosabbá, különlegessebbé.

A vállalat iskolák, civil szervezetek, utasok, lakosok, vállalkozások jelentkezését várja az autóbusz-megállóhelyek megszépítésére. A programban részt vevőknek legalább havonta egyszer környezetszépítési akciót kell szervezni a kiválasztott megállóban és környékén 2014. május 31-ig. A megálló gondozása összetett feladat, ugyanis a firkák megtisztításától kezdve az elhasználódott, megrongált üléseken át sokféle kihívást rejt magában.

Az MVK ugyanakkor pontos vállalásokat vár a programban résztvevő lakosoktól. A társaság szívesen fogad látványterveket illetve egyéb ötleteket az utasváró pavilonok kicsinosítására. Cserébe a közlekedési vállalat minden megállóban feltünteti, hogy kik tették szebbé az adott helyet. A készítők emléklapot és fotót kapnak az alkotásaikról. A kampány végén az örökbefogadott megállók versenyeznek, és a legtöbb szavazatot kapott megálló készítői miskolci városnézést nyerhetnek a közlekedési vállalat veterán buszával.

A megálló-szépítést a társaság dolgozói kezdték. Az MVK kereskedelmi osztályának munkatársai ugyanis ezen a héten a 7-es autóbusz Szondi György utcai megállóját takarították ki.

Kommentek

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

Kemény balesetet mesél el egy magyar kamionos, videóra vette az egészet

A magyar sofőr előtt kalapot emelünk, azonnal megállt és kiszállt segíteni. Az egészet rögzítette a fedélzeti kamera.

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

F1: A McLarennek és a Williamsnek drukkol Hamilton

A háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton reméli, hogy a két patinás brit csapat lehet még ellenfél számára a világbajnoki küzdelemben.

8000 kilométer kevesebb mint 4 nap alatt

A Goodyear az új abroncsa bevezetését azzal ünnepeli, hogy próbára teszi a gumikat Rainer Zietlow világrekord kísérlete során. A pilóta és csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 8000 kilométeres, Dakartól Moszkváig tartó távot kevesebb mint 4 nap alatt teszi meg.

Egy kiscica miatt zárták le az ország legfontosabb útját

Elárvult kölyökmacska nyávogott egy nyolcsávos szupersztráda elválasztó sávján Abu-Dzabiban. A tűzoltóság nem teketóriázott, irdatlan torlódás árán megmentették az állatot.

Na így töltenek elektromos autót a kazincbarcikai lakótelepen

Örök kérdés a villanyautókkal kapcsolatban, hogy mi lesz a lakótelepen élőkkel, akik otthon szeretnének tölteni, és nincs a közelben töltőoszlop? Ma az egyetlen megoldás, amire gondolhatnak, az egy jó hosszú, ablakon kilógatott vezeték.

Jeep Yuntu: rejtélyes jövőkép

A közeljövő kínai Jeep modelleinek formai és technológiai koncepcióját vázolja az a hétszemélyes tanulmányautó, amelyről szinte semmit nem árultak el.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.