Fogadjon örökbe buszmegállót!

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2013.10.27. 12.00

Veteránbuszos városnézést nyerhetnek azok a miskolci lakosok akik részt vesznek egy megálló csinosítási kezdeményezésben.

A Miskolci Városi Közlekedési Vállalat (MVK Zrt.) legújabb kezdeményezésének köszönhetően a miskolciak buszmegállókat fogadhatnak örökbe.  A “Legyen olyan a buszmegálló, amilyennek szeretné!” szlogenhez hűen a városban élők kicsinosíthatják azokat. A közlekedési vállalat azért döntött a nem mindennapi projekt elindítása mellett, mert a társaság szerint a megállók is a település szerves részét képezik, hasonlóan a terekhez, utcákhoz, járdákhoz, parkokhoz.

Az MVK Zrt. szerint miközben az utasok észrevétlenül használják őket, többé válnak, mint egy várakozásra alkalmas hely. A megállók ugyanis találkozóhelyek és beszélgetések színtere ezért szerencsés esetben akár több esztétikai értéket is hordozhatnak. Ezért a közlekedési társaság közös összefogással, megállóit felajánlva szeretné szebbé, különlegesebbé, vonzóbbá tenni ezeket a tereket. A felhívás további célja, hogy a megállóhelyek kicsinosításával a lakosok közvetlen környezetüket is együtt tegyék szebbé, látványosabbá, különlegessebbé.

A vállalat iskolák, civil szervezetek, utasok, lakosok, vállalkozások jelentkezését várja az autóbusz-megállóhelyek megszépítésére. A programban részt vevőknek legalább havonta egyszer környezetszépítési akciót kell szervezni a kiválasztott megállóban és környékén 2014. május 31-ig. A megálló gondozása összetett feladat, ugyanis a firkák megtisztításától kezdve az elhasználódott, megrongált üléseken át sokféle kihívást rejt magában.

Az MVK ugyanakkor pontos vállalásokat vár a programban résztvevő lakosoktól. A társaság szívesen fogad látványterveket illetve egyéb ötleteket az utasváró pavilonok kicsinosítására. Cserébe a közlekedési vállalat minden megállóban feltünteti, hogy kik tették szebbé az adott helyet. A készítők emléklapot és fotót kapnak az alkotásaikról. A kampány végén az örökbefogadott megállók versenyeznek, és a legtöbb szavazatot kapott megálló készítői miskolci városnézést nyerhetnek a közlekedési vállalat veterán buszával.

A megálló-szépítést a társaság dolgozói kezdték. Az MVK kereskedelmi osztályának munkatársai ugyanis ezen a héten a 7-es autóbusz Szondi György utcai megállóját takarították ki.

Kommentek

Ömlik a kínai Audi

A Volkswagen felfuttatja az Audi gyártását Kínában. Elsősorban hibrid és elektromos hajtású modellekkel bővítik majd a kínálatot.

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

Karambollal végződött a robotautók első versenye

Mindössze két autó indult az új Roborace széria legelső futamán. Egyikük karambolozott és kiesett a versenyből, a másik gond nélkül teljesítette a távot.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Lotus 007: leghíresebb márkatársát köszönti az Evora különkiadása

Különleges kezelésnek vetette alá a fél éve bemutatott Evora Sport 410 modellt a Lotus. Az egyedi munka a világ talán leghíresebb Lotusa előtt tiszteleg.

Megvennéd Niki Lauda BMW M1-esét?

Bőven több, mint 500 millió forintot érhet Niki Lauda egykori BMW M1-ese, ami légitársasága alapítása miatt adott el.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.