Féktelenül takarít a kamion maga előtt

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.10.04. 21.15

Még egy szülinapi lufikkal teleaggatott autót is összetört a kamion, mikor hirtelen elszállt a fék.

Kamionosként a legrosszabb ami történhet az emberrel, hogy elszáll a fék, pont akkor, mikor kanyargós úton ereszkedünk lefelé. Az orosz sofőrnek pontosan ezt kellett átélni, szépen haladt a forgalommal és hirtelen felmondta a szolgálatot a fékrendszer. Csúnya pusztítást végzett Dzhubga városától nem messze, nézzétek meg a videót.
Látszik, hogy a sofőr mindent megpróbál, hogy elkerülje az ütközést, de végül mégis tömegbaleset lett a vége. Sajnos ez nem ritka eset, főleg akkor, ha nincs megfelelően karbantartva a jármű. 
Magyarországon a közúti balesetek több, mint felét (57 százalékát) a személygépkocsi-vezetők okozták. A tehergépkocsi-vezetők a balesetek 9 százalékának, az autóbusz-vezetők továbbra is a balesetek 1 százalékának az okozásáért voltak felelősek. Nőtt azonban a  balesetet okozó kerékpárosok aránya, ami elérte a 14 százalékot. Mindezt január elejétől augusztus 31. történő felmérése alapján – állítja a police.hu.
A rendőrség szerint hosszú évek tapasztalata alapján augusztusban és júliusban történik a legtöbb közlekedési baleset, ez a rendőrség szerint összefügg a zsúfolt utakkal, a szabadságolásokkal, az idegenforgalmi főszezonnal, valamint a kánikulával. A harmadik legveszélyesebb hónap az október, szóval mindenkit óvatosságra intünk, vigyázzunk egymásra! 

Kommentek

  • hova

    Ez egy kiragadott példa, ami bármelyik autóval bekövetkezhet / ami nincs karbantartva / de hihetetlen dolgokat produkálnak ezek a monstrumok az utakon,kihasználva egyrészt a tömegüket, másrészt mára jelentős maximális sebességüket.Mentem tegnap német és román kamion mögött is pár percig, bizony mindkettő 130 Km/h-val ment szó szerint lenyomta a “bevásárló” autókat. Egyiket Érd előtt megfogta a pályarendőrség.Mondjuk ilyet is régen láttam. Azonban a két nap alatt megtett kb. 700 Km alatt rendőrt! sem láttam az utakon, nemhogy pl. fényszóró ellenőrzést,pedig ez lényegesebb,mint a kamionok autópályás 130-a!Vagy mégsem?

  • HakapesziM

    “Mára jelentős maximális sebességüket”, miért mennyit nőtt a kamionok sebessége utóbb? Éppenséggel csökkent, mivel ma már mind 90 – re van korlátozva. Jó, amit ember beállít, azt át is lehet állítani másnak, de nem ez a jellemző. Rengeteg ellenőrzés, évente vizsga, nagy a bukás veszély. Egyik másik román stb, kocsi fel van húzva 100 – 110 – re, 130 már igen valószínűtlen, de ha van is ilyen nem ez a jellemző. A kamionok 90 – et tudnak, sőt sok cég 85 – re állítja be a kocsijait.

  • husky

    Az USA-ban és Kanadában csak a táblán van sebességkorlátozás kamionkra, még sem tarolják le a többieket. Gyorsan már ők sem mennek mert ott sem olcsó az üzemanyag, csak a miénkehez képest! A 82 és 89 km/óra között kb. 8-10 százalékos a fogyasztástöbblet. Sok orszában van “majomfogó”, ahonnan több ezer euró a mentés. És ugye mire is jó a retarder, meg a korszerű erős motorfékek!

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.